'Gravenberch verlaat Ajax en tekent bij Bayern München; middenvelder gaat 10 miljoen per jaar verdienen'

Ajax en Bayern München zijn er eindelijk uit over de transfer van middenvelder Ryan Gravenberch, zo meldt De Telegraaf. Na maandenlang onderhandelen over de transfersom van de 20-jarige Amsterdammer is er woensdagmiddag een akkoord gekomen tussen beide clubs.

Der Rekordmeister betaalt 19 miljoen euro voor Gravenberch, maar daar komen nog bonussen bij die op kunnen lopen tot maximaal 5,5 miljoen euro (24,5 miljoen totaal). Verder krijgen de Amsterdammers ook nog 7,5% van een eventuele transfer mocht Gravenberch de Duitse club ooit verlaten.

Bayern verhoogde het bod voor de middenvelder en nadat de zaakwaarnemer van Gravenberch af zag van een groot deel van de commissie, waren alle partijen er snel over uit. De middenvelder tekent voor vijf jaar en gaat ongeveer tien miljoen euro per jaar verdienen in Duitsland. 

Gravenberch verlaat Ajax na 103 officiële duels, waarin hij twaalf keer het net vond en dertien assists gaf. De middenvelder maakte op 23 september 2018 zijn debuut voor de Amsterdamse hoofdmacht, toen hij pas zestien jaar was. Gravenberch is hierdoor de jongste speler ooit die een officieel duel voor Ajax-1 heeft gespeeld, zo nam hij het record over van Clarence Seedorf die twee maanden ouder was dan de 20-jarige middenvelder.