Voorbeschouwing Feyenoord-Vitesse: vorm, recente resultaten en vermoedelijke opstellingen!

De nummer drie en vier van de Eredivisie strijden zaterdagavond om 20:00 uur in De Kuip voor drie punten. Het verschil tussen de twee ploegen is zes punten. Feyenoord moet winnen om aansluiting te houden bij Ajax en PSV, terwijl Vitesse in de achteruitkijkspiegel moet kijken vanwege FC Utrecht en FC Twente die op één punt genaderd zijn. Bet365 verwacht dat de drie punten in Rotterdam-Zuid blijven.

Feyenoord leek toe aan een winterstop. In één week werden er vijf punten verspeeld in de Eredivisie en knikkerde FC Twente Feyenoord na een verlenging uit de beker. In de winterstop zelf was het ook niet rustig op Varkenoord, vanwege coronabesmettingen reisde de ploeg van Arne Slot niet af naar Marbella. Op 8 januari oefende het daarom niet tegen Club Brugge maar PEC Zwolle. De Rotterdammers wonnen zonder een aantal vaste basisspelers met 3-1 van de hekkensluiter.

Feyenoord wint gemakkelijk van PEC...

Vitesse is wél op trainingkamp geweest, maar moest toch vroegtijdig vertrekken vanwege positieve coronagevallen. De Arnhemmers kijken hoogstwaarschijnlijk met een positief gevoel terug op de eerste seizoenshelft. De ploeg staat vierde in de Eredivisie en is door in de Conference League nadat Tottenham Hotspur een reglementaire nederlaag kreeg toegewezen.

Recente resultaten Feyenoord en Vitesse

De meest recente uitslag tussen Feyenoord en Vitesse was eerder dit seizoen, in Gelredome. De thuisploeg was met 2-1 te sterk voor Feyenoord na een krankzinnig duel met twee rode kaarten in vijf minuten voor Vitesse. Vorig seizoen werd het 0-0 in De Kuip waardoor de kans voor Feyenoord op plek vier zo goed als uit zicht was.

Vermoedelijke opstellingen Feyenoord en Vitesse

Bij Feyenoord zijn een aantal positief getest op corona. De namen worden vanwege privacy niet vrijgegeven waardoor het speculeren wordt wie er wel en niet bij zijn. Sinisterra is er waarschijnlijk niet bij vanwege een blessure. In zijn plaats komt vermoedelijk Reiss Nelson Vitesse heeft ook een aantal besmettingen in de selectie die op dit moment nog in Portugal verblijven.