Ajax boos om besluit over uitsupporters in Den Haag: 'Moesten het in media lezen'

Ajax is niet blij met de manier waarop de gemeente Den Haag het besluit heeft genomen rondom de uitsupporters bij ADO - Ajax. Dinsdag besloot de gemeente dat er nog steeds geen Amsterdammers welkom zijn in de Hofstad, maar dit moest Ajax via de media te weten komen: 'Het standpunt van burgemeester Krikke is pas later alsnog vanuit de gemeente Den Haag toegestuurd'. 

De reden om bezoekers wederom te weigeren, was volgens de gemeente Den Haag 'onvoldoende draagvlak' bij de ADO-fans: 'Dit is geen reden om af te wijken van het licentie-reglement van de KNVB, dat voorschrijft dat supporters van de bezoekende club gefaciliteerd moeten worden om de wedstrijd te kunnen bezoeken', reageert Ajax hier op. 

Vier bussen
Ajax weet dat het lastig gaat worden om supporters in het uitvak in Den Haag te krijgen, ook al ging het maar om vier bussen. 'Ajax is benieuwd naar concrete acties van de gemeente Den Haag en van ADO Den Haag die er aan bijdragen om het genoemde draagvlak voor uitsupporters alsnog te vergroten. Ajax blijft op het standpunt dat voetbal van en voor iedereen is, dus ook voor fans van de tegenstander', sluit de club het statement af.