Deze vijf wedstrijden mag je dit weekend niet missen

Het voetbalweekend is begonnen en er staan een hoop mooie affiches klaar. Wij hebben de vijf beste wedstrijden die je dit weekend niet mag missen op een rijtje gezet.

MVV - Roda JC (29-10, 20:00)

Om te beginnen is daar de clash tussen streekgenoten MVV en Roda JC. De Zuid-Limburgse voetbalderby is de wedstrijd tussen de huidige nummer 14 en 7 van de Keuken Kampioen Divisie en is voor vele supporters dé wedstrijd van het jaar. Tijdens de derby kunnen de gemoederen nog wel eens hoog oplopen, zoals dat tijdens de play-offs in 2017 het geval was.

Paris Saint-Germain - Lille OSC (29-10, 21:00)

De wedstrijd tussen de gedoodverfde kampioen en de regerende landskampioen van Frankrijk. Waar Lille afgelopen seizoen iedereen deed verbazen door de titel te veroveren, is Paris Saint-Germain uit op wraak. Het haalde Lionel Messi, Sergio Ramos, Achraf Hakimi en nog een aantal grote namen naar Parijs en ruikt het bloed van Lille.

Tottenham - Manchester United (30-10, 18:30)

Deze wedstrijd is al omgedoopt tot ‘El Sackico’, doordat beide trainers flink onder druk staat. Bij Tottenham is het er sinds de aanstelling van Nuno Espírito Santo niet veel beter op geworden, waar bij Manchester United al langere tijd Ole Gunnar Solskjær zijn baan niet meer zeker is. Het kan voor beide heren wel eens de laatste kans zijn om zich voor hun bestuur te bewijzen.

Sparta - Feyenoord (31-10, 12:15)

De Derby van Rotterdam staat zondagmiddag op het programma. Waar Sparta afgelopen seizoen knap de halve finale van de play-offs om Europees voetbal wist te behalen, sukkelt het dit seizoen maar een beetje mee. De ploeg van Henk Fraser staat 17e en moet in eigen huis zien te stunten tegen Feyenoord, dat vierde staat.

AS Roma - AC Milan (31-10, 20:45)

Om het voetbalweekend af te sluiten staat de wedstrijd tussen AS Roma en AC Milan nog op het programma. Het is de gedeeld koploper tegen de nummer vier, waar José Mourinho aan het roer staat. Beide ploegen willen de drie punten graag pakken en gaan daarom vol in de strijd.