Ajax wil veiligheid tegen Groningen zelf garanderen: Burgemeester neemt spoedig besluit

Ajax wil dat de competitiewedstrijd tegen FC Groningen van aanstaande zaterdag 'gewoon' doorgaat. De Amsterdammers zijn zelfs bereid om de veiligheid in het stadion zelf te garanderen, meldt De Telegraaf.

Wegens aangekondigde stakingen vanuit de politie, is het nog altijd onzeker of er dit weekend gevoetbald gaat worden in de Eredivisie en de Keuken Kampioen Divisie. Ajax is bereid om het heft in eigen hand te nemen: ''We hebben in gesprek met de gemeente en de politie aangegegeven dat we de veiligheid aanstaande zaterdag ook zonder politie-inzet kunnen garanderen'', aldus een woordvoerder van Ajax tegenover de ochtendkrant.

Meerdere clubs en gemeentes hebben al laten weten aan alternatieven te gaan werken, maar uiteindelijk heeft de burgemeester in alle gevallen het laatste woord. In het geval van Ajax is burgemeester Femke Halsema verantwoordelijk voor de openbare orde en veiligheid. ''De burgemeester zal ons advies meenemen, maar beslist na overleg met de politie, het openbaar ministerie en de gemeente uiteindelijk zelf over het al dan niet doorgaan van de wedstrijd'', aldus de woorvoerder van de Amsterdammers.

De komende dagen zal er meer duidelijkheid ontstaan over het doorgaan van de wedstrijden in de Eredivisie en de Keuken Kampioen Divisie.

scroll-down Meer lezen over dit
trending topic?
trending
Lees verder over‘Eredivisie, buitenlands voetbal, humor en meer’

Feyenoord baalt van FIFA-maatregel: "Dit gaat ons zeker niet helpen"

KNVB verschaft duidelijkheid: Deze acht Eredivisie-duels gaan hoe dan ook door!

Gemeente neemt besluit over Ajax - FC Groningen

Goed nieuws uit Friesland: Na Cambuur - Telstar kan ook Heerenveen - Heracles doorgaan

Dit zijn de vijf beste rechtsbacks van de Eredivisie op dit moment

''Eredivisiewedstrijden in China spelen is goed voor het Nederlandse voetbal''

KNVB bevestigt: "Doorgaan Eredivisieduels komend weekend onzeker"