Kritiek Pérez op beleid Ajax: "Meer een koopclub dan opleidingsclub geworden"

Volgens Kenneth Pérez is Ajax meer een koopclub dan een opleidingsclub geworden. De Amsterdammers hebben naar verluidt interesse in AZ-aanvallers Myron Boadu en Calvin Stengs, en het zou zeker niet de eerste keer zijn dat voetballers uit Alkmaar de overstap maken naar de hoofdstad. Pérez begrijpt de frustratie van AZ. 

"Dat is altijd zo geweest. Een speler is vrij om een stap te maken en Ajax is een aantrekkelijke club. Het enige dat AZ kan doen, is de jeugdopleiding zó goed te maken dat spelers wél blijven", zegt Pérez, die zelf in 2006 de overstap van AZ naar Ajax maakte, tegen het Algemeen Dagblad. "Volgens mij gaat dat heel aardig. Het zou ook goed zijn als de vergoeding voor het overnemen van talenten stijgt."

"Ajax meer koopclub dan opleidingsclub"

"Dat Ajax zo veel naar AZ kijkt, is armoedig", gaat Pérez verder. De Amsterdammers haalden in de voorbije jaren Olaf Lindenbergh, Henk Timmer, Demy de Zeeuw, Mounir El Hamdaoui, Nick Viergever, Niklas Moisander, Kolbeinn Sigthórsson en Nemanja Gudelj op in Alkmaar. "Ajax is wat dat betreft meer een koopclub dan een opleidingsclub geworden. Dat is op zich niet erg. Want als Ajax straks aanklopt voor Stengs of Boadu, dan kan AZ toch vragen wat het wil."