Van de Looi reageert op kritiek: "Is bij de staf en spelers nooit een issue geweest"

Na twee matige wedstrijden, wist Jong Oranje dinsdagavond met 6-1 van Hongarije te winnen. Erwin van de Looi is erg te spreken over zijn ploeg, die uiteindelijk zelfs groepswinnaar zijn geworden.

De

Bondscoach van Jong Oranje werd de laatste dagen het vuur aan de schenen gelegd vanwege zijn tactische keuzes: "Volgens mij is het bij de staf en spelers nooit een issue geweest, dus prima. Dat wil zeggen: de issues in de buitenwereld waren geen issues in het team. We weten waarmee we bezig zijn en doen het al heel lang zo. De eerste twee duels waren onder ons niveau, maar vandaag hebben we een heel goede teamprestatie laten zien", aldus Van de Looi tegenover de NOS.

Gakpo was de absolute uitblinker aan de kant van Jong Oranje. Ook Van de Looi zag hoe goed hij uit de verf kwam: "Hij maakt een geweldige ontwikkeling door. We zijn blij dat hij net op tijd weer ging spelen. Ik had van tevoren uitgebreid contact met Roger Schmidt en hij heeft geen enkele beperking gelegd op het aantal minuten dat Cody kan spelen, ondanks dat hij heel weinig had gespeeld."

Dat Cody Gakpo door Frank de Boer moet worden opgeroepen voor het Nederlands elftal vint Van de Looi wat te snel: "Ook dat wordt waarschijnlijk weer een thema bij jullie. Laten we gewoon genieten van het moment en tevreden zijn dat we door zijn. We zijn niet tevreden met alles wat we hebben gepresteerd, ook vandaag niet. Als we straks tegen Frankrijk, Zwitserland of Rusland moeten, moet het verdedigend nog beter."

scroll-down Meer lezen over dit
trending topic?
trending
Lees verder over‘Jong Oranje-Jong Hongarije’

Afellay lovend over uitblinker Jong Oranje: "Hele seizoen al een openbaring"

VIDEO GOALS: Botman en Brobbey zorgen voor de eindstand bij Jong Oranje (6-1)

VIDEO GOAL: Cody Gakpo maakt avond compleet en schiet de 4-0 binnen

SOCIAL MEDIA: Jong Oranje-fans zien Gakpo uitblinken: 'Altijd mee naar het grote EK'

VIDEO: Jong Oranje bij rust met 1-0 voor tegen Hongarije (goal Dani de Wit)