Debuut in Oranje lonkt voor Flekken: "Van Gaal kwam naar me toe en zei: het kan jouw week worden"

Mark Flekken gaat zaterdagavond zijn debuut maken voor Oranje. De 28-jarige Limburger profiteert van de afwezigheid van Jasper Cillessen en Justin Bijlow. Hij zal waarschijnlijk ook de eerste keus zijn op dinsdagavond, maar dan is Duitsland de tegenstander.

"Ik was nog geen drie seconden hier en toen kwam de bondscoach al naar mij toe: Het kan jouw week worden", zegt Flekken tegen de NOS. "In het eerste uur zaten er toch wel kriebels in het lichaam. Daarna zwakt het af en heb je je gedachten op een rijtje gezet". De doelman maakte een klein vreugdesprongetje na het goede nieuws. "Ik zou liegen als ik nee zou zeggen... Aan de andere kant weet ik ook in welke situatie Bijlow zit. Ik heb hem beterschap gewenst. Aan het eind van de dag wens je dit niemand toe, ook je concurrenten niet. Aan de andere kant: dit is voetbal".

Het lukte Flekken dit seizoen pas om door te breken in de Bundesliga en dat maakt de sluitpost een laatbloeier. Zijn cijfers zijn echter indrukwekkend, want hij kreeg dit seizoen pas 22 doelpunten tegen. Met dit aantal heeft alleen grootmacht Bayern München minder tegendoelpunten. "Zo'n seizoen neer kunnen leggen. Dat is iets wat je van tevoren eigenlijk alleen maar kunt wensen", stelt de doelman, die zich nu dus ook bij Oranje mag laten zien. "Dromen zijn geen bedrog. Het is wel een jongensboek. Ik heb er lang op moeten wachten".