"Bergwijn, minacht de journalistiek, aanfluiting van de KNVB"

Valentijn Driessen heeft woensdagavond vol ongeloof gereageerd op de persconferentie van het Nederlands elftal. Davy Klaassen en Steven Bergwijn zaten aan tafel. Bergwijn wilde volgens Driessen geen antwoord geven op normale vragen van de journalisten. "Echt een regelrechte aanfluiting."

De aanvaller reageerde op veel vragen met 'hetzelfde als Davy al zei', waarmee hij doelde op het antwoord van de andere international. "Iedereen die daar zit is er voor hem. Er komt gewoon geen zinnig woord uit. De minachting om geen antwoord te geven. En dan zit iedereen schaapachtig te lachen, ook de mensen aan tafel, Klaassen en perschef Bas Ticheler. Het is gewoon pure minachting van de journalistiek", vindt Driessen die dit toernooi al een paar keer botste met Louis van Gaal op de persconferentie.

"Wij zitten daar niet namens onszelf, maar namens de kijker. Het zijn prima vragen en dan verwacht je daar gewoon een volwassenen antwoord op. Het is echt een regelrechte aanfluiting, ook van de KNVB", gaat Driessen nog even door. College Mike Verweij is het er mee eens. "De KNVB moet Bergwijn daar nooit neer zetten, dat is totaal geen prater. Je weet van tevoren al dat er niets uitkomt."

Kijk hieronder naar enkele beelden van de persconferentatie waarop Driessen doelde.