Manchester United en Ajax gaan strijd aan om handtekening Timber

Jurriën Timber heeft komende zomer voldoende clubs die hem graag willen toevoegen aan de selectie. De Oranje-international staat nadrukkelijk in de belangstelling van Manchester United, maar zijn management gaat binnenkort ook in gesprek met Ajax om te praten over een nieuwe verbintenis.

Timber heeft nog een contract in Amsterdam tot medio 2024. De Amsterdammers proberen de verdediger, die zich maandag moet melden bij het Nederlands elftal, al een tijdje langer aan zich te binden, maar dat is tot op heden nog niet gelukt. Opgeven is geen optie voor de clubleiding van Ajax en daarom worden de gesprekken met zijn management opnieuw opgestart.

Het is voor Ajax belangrijk om de strijd om zijn handtekening te winnen, want als hij niet bijtekent dreigt een Gravenberch-scenario. De verdediger ligt nog twee jaar vast. Op het moment dat zijn contract niet verlengd wordt, is hij met een éénjarig contract beduidend minder waard dan met een langdurig contract. De international heeft nu dan drie opties: bijtekenen bij Ajax, verkassen naar Manchester United of zonder nieuw contract een extra jaar Eredivisie.

Door de vele interesse van Europese topclubs, is een zomers vertrek een serieuze optie. Het is een geheim dat voormalig Ajax-trainer Ten Hag enorm fan is van Timber en hem maar al te graag meeneemt naar Engeland. Het management van de Ajax-verdediger is onlangs ook al gespot bij het kantoor van de Engelse grootmacht.