Reden radiostilte Barcelona bekend: Valverde op dit moment nog trainer

FC Barcelona kondigde maandag voor 21.00 uur een persmoment aan. Verwacht werd dat het ontslag Ernesto Valverde wereldkundig zou worden gemaakt, maar het bleef stil. Volgens het doorgaans goedgeïnformeerde RAC1 is daar een reden voor; Barcelona en Valverde zijn het niet eens geworden over de financiële afhandeling van zijn vertrek. Dinsdag spreken beide partijen verder. 

De zaakwaarnemer van Valverde bevestigt tegen RAC1 dat de Spaanse oefenmeester op dit moment nog onder contract staat in Camp Nou. Volgens het medium zijn ondertussen ook de gesprekken met trainer Quique Setién, die het seizoen in Catalonië moet afmaken, nog bezig. De 61-jarige oefenmeester werkte de afgelopen seizoen voor Real Betis, en was daarvoor eindverantwoordelijke bij kleinere clubjes in Spanje. 

Wisselvallig

De positie van Valverde stond al enige tijd onder druk. De bekernederlaag tegen Altético Madrid vorige week donderdag (2-3) was de druppel. Barca is koploper in de Spaanse La Liga, maar presteert desondanks al maanden wisselvallig.