OFFICIEEL: UEFA komt met derde Europese voetbaltoernooi

De UEFA heeft een akkoord bereikt over een derde voetbaltoernooi voor Europese clubs. Dit toernooi wordt vanaf het seizoen 2021/2022 ingevoerd, naast de al bestaande Champions League en Europa League. Het toernooi heeft de naam Europa League 2 gekregen en biedt plaats aan 32 teams; net zo veel als de Champions League.

Door het invoeren van deze Europa League 2 wordt het aantal deelnemende teams aan de Europa League teruggebracht van 48 naar 32. De UEFA was al langer bezig met veranderingen in het Europese clubvoetbal. Dit heeft onder meer te maken met het feit dat ze tegen de plannen va de Super League zijn, een onderlinge competitie tussen de zestien grootste clubs uit Europa. 

Meer clubs, meer wedstrijden
„Er komen meer Europese wedstrijden voor meer clubs. Deze competitie is ontstaan na een voortdurende dialoog met de associatie van Europese clubs”, aldus Aleksander Ceferin, voorzitter van de UEFA, zondag in Dublin. De wedstrijden van de ’Europa League 2’ zullen op donderdag afgewerkt worden. Meer informatie, zoals welke clubs er aan mogen deelnemen, is nog niet bekend.