Lisandro Martínez gelukkig bij Ajax: ‘Kwam hier om te slagen’

Lisandro Martínez is bij Ajax uitgegroeid tot een vaste waarde in de defensie. Dit is wel eens anders geweest, zo kende de Argentijnse verdediger vorig seizoen een lastige periode waarin hij niet altijd op speeltijd kon rekenen. In een interview met het AD blikt Martínez terug op deze periode.

De Argentijn geeft aan moeite te hebben gehad met zijn rol vorig seizoen. “In de eerste maand had ik het er wel moeilijk mee. Ik kwam hier omdat ik Ajax als één van de beste teams van de wereld zag en hier per se wilde slagen. Ik wilde me laten zien. Als je niet speelt, dan gaat dat ook ten koste van je vertrouwen.” Martínez geeft aan een omschakeling te hebben gemaakt. “Toen heb ik mijn mentaliteit veranderd. Met dank aan familie, vrienden en ook mijn vriendin. Ze zeiden dat ik in mijzelf moest geloven. Vervolgens ging ik nog harder werken.”

Hard werken

De verdediger heeft het naar zijn zin in Amsterdam, vooral het spel wat Ajax speelt doet Martínez goed. "Als we geconcentreerd zijn, kunnen we prachtig voetbal spelen en mooie dingen bereiken. We worden steeds beter. Ik wil op mijn plek de beste worden. De enige manier om dat te bereiken, is keihard werken.”

Feyenoord-doelman vertrekt