Wie wint de absolute kraker tussen PSV en Ajax? Prachtige quoteringen bij TOTO!

Een weekend om van te smullen in de Eredivisie: zondag niet alleen AZ - Feyenoord, maar om 14:30 uur ook PSV - Ajax. Bij een goed resultaat in Eindhoven nemen de Amsterdammers een voorschot op de titel, maar de laatste jaren trok PSV in eigen huis vaak aan het langste eind. Wat wordt het zondag? TOTO verwacht een spannend duel! 

Thuisvoordeel van cruciaal belang in topper

Begin januari speelden beide ploegen tegen elkaar in de Johan Cruijff ArenA en toen zat het erg dicht bij elkaar. Het duel eindigde in 2-2, terwijl PSV na 21 minuten nog met 0-2 voor stond. Twee weken geleden was Ajax in de KNVB Beker met 2-1 te sterk voor de Eindhovenaren. Toen was Sébastien Haller de grote man met twee treffers. Sowieso is het vrij bepalend wie bij deze topper thuis speelt: Ajax verloor geen van de laatste zeven ontmoetingen met PSV in eigen huis, terwijl de Eindhovenaren drie van de laatste vier duels met Ajax wonnen in het Philips Stadion. In september 2019 eindigde de laatste ontmoeting in Eindhoven in 1-1, doelpunten van Donyell Malen en Quincy Promes. 

Bekijk de quoteringen hier:

PSV wint van Ajax (quotering van 3,25 euro)

Ajax wint van PSV (quotering van 1,94 euro)

Gelijkspel (quotering van 3,90 euro)

De laatste vijf ontmoetingen tussen PSV en Ajax in Eindhoven (TEKST GAAT VERDER ONDER FOTO)

PSV moet winnen

Voor PSV is de opdracht zondag simpel: de ploeg van Roger Schmidt werd donderdag uitgeschakeld in de Europa League en moet winnen om nog iets van het seizoen te maken. De achterstand op koploper Ajax bedraagt namelijk zes punten, terwijl de Amsterdammers ook nog een wedstrijd in handen hebben. Donyell Malen was tijdens de laatste ontmoeting met Ajax in Eindhoven al trefzeker en hij is nu opnieuw uitstekend in vorm. In zijn laatste drie Eredivisie-duels scoorde de 22-jarige spits liefst vijf keer. Neemt hij PSV zondag bij de hand?

Bij Ajax is het vooral letten op Sébastien Haller. De Franse spits is de laatste wedstrijden in bloedvorm, want ook hij scoorde vijf keer in zijn laatste drie duels. Haller maakte er twee tegen PSV (2-1 zege in de beker), één tegen Heracles Almelo (0-2 zege) en twee tegen Sparta Rotterdam (4-2 zege). Een geluk bij een ongeluk is dat hij door een administratieve fout niet is ingeschreven voor de Europa League. Daardoor hoefde Haller tegen Lille niet te spelen en staat hij zondag extra fit aan de start.

Bekijk de quoteringen hier:

Malen scoort tegen Ajax (quotering van 2,75 euro)

Malen scoort en PSV wint (quotering van 4,50 euro)

Haller scoort tegen PSV (quotering van 2,44 euro)

Haller scoort en Ajax wint (quotering van 3,25 euro)

Doelpuntenfestijn in Eindhoven?

Dat PSV zondag moet winnen, gaat de aantrekkelijkheid van het duel vermoedelijk alleen maar ten goede komen. PSV - Ajax is het duel tussen de meest scorende ploegen van de Eredivisie, terwijl de defensie van beide ploegen juist nog wel eens scheurtjes vertoont. Daarbij komt dat Ajax zondag geen beroep kan doen op Noussair Mazraoui en mogelijk ook Nicolás Tagliafico mist. De duels van PSV met Olympiakos toonden aan dat de Eindhovenaren weinig moeite hebben met scoren, maar de treffers ook makkelijk tegen krijgen: negen doelpunten in twee ontmoetingen met de Grieken (4-2 nederlaag en 2-1 zege). Kunnen we zondag een doelpuntenfestijn verwachten?

Meer dan drie goals bij PSV - Ajax (quotering van 2,22 euro)

Meer dan vier goals bij PSV - Ajax (quotering van 3,70 euro)

Weet jij het beter dan Andy? Kom dan maar! 

Druk op de afbeeldingen voor alle quoteringen bij PSV - Ajax