Voormalig Sparta-speler verdachte in grote drugszaak

Oud-profvoetballer Rachid Bouaouzan maakt volgens justitie deel uit van een criminele organisatie rond de Rotterdamse drugsbaron Roger P. Bouaouzan zette in 2013 een punt achter zijn carrière, waarna hij zich bezig zou houden met drugshandel en witwassen.

Verdachte serieuze criminaliteit

De oud-voetballer, die onder andere speelde voor Sparta en NEC, zit al sinds eind 2020 vast en staat komende dinsdag voor de rechter tijdens een pro-formazitting. De politie heeft drie maanden lang, dankzij het hacken van Ecrochat, live mee kunnen lezen in de miljoenen chatberichten die werden verstuurd. Zo zouden ze gelezen hebben dat Roger P., ook wel 'Piet Costa' genoemd, en een medeverdachte spreken over de oud-Spartaan. Ze noemden hem 'die agressieveling' en 'de voetballer'.

Hoewel de advocaat van Bouaouzan, Ruud van Boom, niks wil loslaten over de zaak, wordt zijn cliënt van serieuze criminaliteit verdacht. Zo zou hij deel hebben uitgemaakt van de organisatie van Piet Costa en geldbedragen van 75,460 en 78.800 euro hebben witgewassen. Samen met acht anderen staat de oud-voetballer terecht in het onderzoek 26Sartell. Dit onderzoek gaat over het invoeren van grote partijen drugs. Hierbij gaat het om twee zendingen van 1015 kilo in 2015 en 3776 kilo in 2016.

'Horrortackle' in 2004

In 2004 kwam de 37-jarige Marrokaan ook al negatief in het nieuws wegens zijn 'horrortackle' op het voetbalveld in de wedstrijd tegen Go Ahead Eagles. Door deze tackle brak tegenstander Niels Kokmeijer zijn been zodanig dat hij moest stoppen met zijn voetballoopbaan. Bouaouzan werd toendertijd door de KNVB gestraft met een schorsing van tien wedstrijden. Echter besloot Sparta toen zelf om geen gebruik meer te maken dat seizoen. Hier bleek het niet te eindigen, want het Openbaar Ministerie klaagde de Sparta-speler aan voor zware mishandeling. Dit was nog nooit eerder voorgekomen in het Nederlandse voetbal. Hij werd uiteindelijk veroordeeld tot een voorwaardelijke gevangenisstraf van zes maanden.

Speciaal voor alle bezoekers van Voetbalflitsen is er een exclusieve promotie geregeld in samenwerking met JACKS. Bij JACKS kun je tijdelijk gebruik maken van de x100 Odds Boost op Feyenoord tegen NEC. Zet €1 in op Feyenoord scoort in beide helften tijdens de Bekerfinale tegen een eenmalige quotering van x100. Oftewel, €100 cash met een €1 inzet als Feyenoord wint! Wie wil dat nou niet?

Wat moet je doen?

In een paar simpele stappen kun je gebruik maken van deze eenmalige actie:

Stap 1: Meld je aan bij Jacks.nl

Stap 2: Doe een storting van minimaal €20 en maximaal €100.

Stap 3: Claim geen andere welkomstbonus. Dan is de Odds Boost namelijk niet meer beschikbaar.

Stap 4: Zet €1 in en als Feyenoord scoort in beide helften tijdens de Bekerfinale wordt er €100 cash aan je account toegevoegd.

Stap 5: Cash uit je winst!

REGISTREER JE HIER

Jacks.nl – Een legale en betrouwbare bookmaker Uiteraard heeft JACKS een vergunning van de Nederlandse Kansspelautoriteit en dus gaat het hier om een betrouwbare bookmaker. Anders zouden we deze actie ook niet aanbieden op Voetbalflisten. Het grote voordeel van JACKS is het snelle registratieproces en de snelle uitbetalingen. Een gokje wagen is nog nooit zo makkelijk geweest!

*Dit artikel is in samenwerking gemaakt met onlinecasinosvergelijken.nl