Alles wat je moet weten over Ole Tobiasen, de nieuwe interim-trainer van sc Heerenveen

SC Heerenveen heeft via verschillende mediakanalen laten weten dat assistent-trainer Ole Tobiasen het seizoen afmaakt als hoofdtrainer bij de club uit het noorden. Hij volgt Johnny Jansen op, die onlangs werd ontslagen als trainer.

De Deen werd afgelopen zomer aangesteld als assistent van Jansen, maar mag nu het seizoen afmaken als hoofdtrainer. Jeffrey Talan keert als assistent terug op de bank.

Carrière als voetballer

Ole Tobiasen speelde in zijn loopbaan als voetballer voor verschillende Nederlandse clubs, dat waren onder meer: Ajax, AZ, MVV, amateurs EHC Hoensbroek en SC Heerenveen. Bij de club uit Fryslân begon de Deen zijn carriere in Nederland; hij speelde van 1996 tot 1997 bij Heerenveen. In 1997 verkaste Tobiasen naar Ajax, hier speelde hij tot 2002.

Carrière als trainer

Als trainer werkte de oud-verdediger als assistent bij Sparta Rotterdam en was hij één seizoen hoofdtrainer van Jong Sparta Rotterdam in de periode 2016-2017. Dit was hij overigens ook bij Jong NAC van 2015 tot 2016.

Verder was de Deen de hoofdtrainer van Almere City van maart 2019 tot maart 2021. Met Almere City behaalde Tobiasen de play-offs voor promotie, maar de Flevolanders verloren van SC Cambuur. In het seizoen 2019-2020 eindigde Almere City als negende, maar de competitie werd toen niet afgemaakt door COVID-19. Het seizoen daarna begon het team van Tobiasen goed. Met acht overwinningen en drie gelijke spelen in de eerste elf wedstrijden was de club hard op weg naar promotie. In speelronde twaalf verloor Almere City voor het eerst in de competitie van SC Cambuur. Na deze verliespartij bleef Almere City negen wedstrijden op rij ongeslagen, tot NAC Breda met 4-0 van de club won. Vervolgens wist de club van Tobiasen maar twee van de volgende vijf wedstrijden te winnen en besloot Almere City per direct afscheid te nemen van de Deen. De trainer was 53 wedstrijden aan het roer bij Almere, waarvan hij er 30 wist te winnen, vijftien nederlagen en acht keer een gelijkspel.

Technisch manager vertrouwen in staf

Technisch manager van SC Heerenveen Ferry de Haan liet in een reactie weten waarom de keuze op Tobiasen is gevallen: "Na het vertrek van Johnny hadden we drie opties. Het aanstellen van een interim-trainer van buitenaf, het direct contracteren van een trainer voor de lange termijn of het seizoen afmaken met de huidige technische staf. Wij denken dat de laatste oplossing het beste is. Wij hebben er alle vertrouwen in dat zij dit seizoen samen tot een zo goed mogelijk einde kunnen brengen."

Feyenoord-doelman vertrekt