Bogarde sluit Ajax-terugkeer uit: "Ik denk niet dat Schreuder mij gaat bellen"

Winston Bogarde denkt niet dat trainer Alfred Schreuder hem gaat benaderen om terug te keren bij Ajax. De oud-verdediger, die twee jaar lang als assistent van Erik ten Hag gold, heeft nooit met Schreuder gesproken voordat hij vertrok uit Amsterdam.

"Ik denk niet dat Alfred mij gaat bellen. Waarom zou hij dat moeten doen? Ik heb trouwens niet met hem gesproken voordat ik wegging", vertelt Bogarde in het programma Ziggo Sport Voetbal Café. Die laatste opmerking zorgt voor verbazing bij Jan van Halst. "Helemaal niet gesproken? Je hebt daar toch wat neergezet?", vraagt de voormalig middenvelder zich hardop af.

Bogarde baalt zichtbaar van zijn vertrek bij Ajax. "Ik denk dat ik de afgelopen twee seizoenen van toegevoegde waarde ben geweest", aldus de geboren Rotterdammer, die ook niet geschikt was voor Jong Ajax. "Ik heb een gesprek gehad met Edwin van der Sar. Die vond me te goed voor Jong Ajax".

Van Halst begrijpt daar helemaal niets van. "Wacht even! Zeiden ze dat echt? Als iets onderschat is in Nederland, we willen alleen maar aanvallen, is dat een expert op het gebied van verdedigen. Wat doe jij hier? Je hoort hier niet, jij hoort op het veld te staan".