Voorbeschouwing Ajax-Willem II: Scoren de Amsterdammers meer dan tegen Sparta?

Ajax trapt donderdag af voor speelronde 15 in de Eredivisie. In de Johan Cruijff ArenA is Willem II om 21:00 uur de tegenstander. Aangezien Ajax dinsdag tegen Sporting Portugal speelt, werd een verzoek bij de KNVB ingediend om het duel tegen Willem II naar voren te halen. Dat verzoek werd ingewilligd, want Ajax speelt nu dus niet op zaterdag, maar op donderdag tegen de Tilburgers.

Weer een moeizame zege?

Ajax won vorig seizoen thuis van Willem II met 3-1, maar dat ging niet zonder slag of stoot. De eerste helft werd weliswaar gedicteerd door de Amsterdammers, maar van een vlugge openingstreffer was geen sprake. Zes minuten na rust scoorde Davy Klaassen echter middels een knappe omhaal de 1-0. Vangelis Pavlidis liep tien minuten later één op één met André Onana en schoof zo de 1-1 binnen. Het duurde tot minuut 83 voordat invaller Brian Brobbey het hagje alsnog redde voor Ajax, dat ook nog de 3-1 maakte via aanvoerder Dusan Tadic.

Haller weer op de goede plek?

Sébastian Haller staat in de Eredivisie alleen op kop als het gaat om doelpunten. De Ivoriaanse spits heeft er negen inliggen voor Ajax. In de Champions League zijn dat er ook negen, maar dan uit vijf wedstrijden. Afgelopen zondag was Haller ziek, dus is het afwachten of hij donderdag inzetbaar is voor Erik ten Hag. Haller scoorde twee keer eerder tegen Willem II namens FC Utrecht.

Stunt voor Willem II?

Twee jaar geleden, onder Adrie Koster, pakte Willem II de volle buit in Amsterdam. Op vrijdag 6 december zorgden Mike Tresor en Damil Dankerlui, waardoor de Tilburgers wonnen met 0-2. Dat seizoen eindigde Willem II op een knappe vierde plaats in de Eredivisie. Zit er weer een stunt in voor de Brabanders?