Drie spelers om in de gaten te houden bij FC Groningen - PSV!

PSV gaat zondagmiddag op bezoek bij FC Groningen en treft daar een club in nood. De club verloor de laatste vier wedstrijden op rij en staat momenteel op doelsaldo zestiende in de Eredivisie. In Eindhoven zitten ze in een goede flow, ondanks het verlies donderdagavond tegen Arsenal. PSV gooide hoge ogen in Europees verband en in competitieverband tegen FC Utrecht. Daarnaast stroomt de ziekenboeg langzaam leeg en maken Cody Gakpo, Xavi Simons en Luuk de Jong kans om met Oranje af te reizen naar Qatar voor het WK. Dit zijn drie PSV'ers om in de gaten te houden tegen FC Groningen.

Cody Gakpo

Het goudhaantje van PSV dit seizoen is zonder meer Cody Gakpo. De aanvaller is dit seizoen goed voor negen doelpunten en zeven assists in de Eredivisie en is daarmee een van de meest waardevolle spelers in Europa. In Groningen treft Gakpo met de plaatselijke FC een van zijn favoriete tegenstanders. De 23-jarige buitenspeler kwam vijf keer eerder in actie tegen FC Groningen. Gakpo was, verdeeld over die vijf wedstrijden, betrokken bij zes goals. Hij scoorde drie keer en gaf drie assists tegen FC Groningen in de Eredivisie.

Cody Gakpo scoort en geeft een assist tegen FC Groningen (5.00)

Xavi Simons

Xavi Simons heeft zich in het shirt van PSV in de kijker gespeeld bij Oranje en maakt deel uit van de voorselectie voor het WK 2022. Simons is in Eindhoven dit seizoen, ondanks zijn jonge leeftijd, een vaste naam in de basis en kwam in tien Eredivisie-wedstrijden acht keer tot scoren. Hij was daarnaast vier keer de aangever. Simons is met deze statistieken van onschatbare waarde voor PSV.

Xavi Simons scoort en geeft een assist tegen FC Groningen (7.00)

Luuk de Jong

Luuk de Jong keerde deze zomer terug in Eindhoven, maar moest door blessureleed de afgelopen acht wedstrijden aan zich voorbij laten gaan. De Jong kwam in de twee competitiewedstrijden die hij speelde voor PSV dit seizoen één keer tot scoren en gaf één assist. De spits treft met FC Groningen een fijne tegenstander voor zichzelf. De Jong speelde veertien keer tegen de club uit het Noorden en kwam daarin zes keer tot scoren. De spits was daarnaast goed voor vijf assists.

Luuk de Jong scoort twee keer tegen FC Groningen (5.57)