Alles wat je moet weten over de knock-outfase van de Champions League

De Champions League is 4 oktober weer hervat. Hoewel de deelnemende clubs zich pas in de derde speelronde bevinden, wordt er toch al voorzichtig naar de knock-out fase toegewerkt. Bepaalde ploegen hebben al dusdanige resultaten geboekt, dat overwintering niet ver weg meer is. Wat staat deze giganten te wachten? Wat gebeurt er met de nummers drie? Wanneer en hoe vindt de loting plaats? En waar wordt de finale gespeeld? In dit artikel alles wat je moet weten over de knock-out fase van de Champions League.

Wat staat de giganten te wachten?

Zoals gebruikelijk zullen de nummers één en twee de volgende fase van de 68e editie van het toernooi bereiken. Op 1 en 2 november spelen de laatste groepsduels zich af. Eveneens gewoonlijk is het dat de nummers één bij de loting aan de nummers twee gekoppeld gaan worden. Zij zullen de achtste finales afwerken in februari en maart. De kwartfinales vinden plaats in april, de halve finales in mei en de eindstrijd zal plaatsvinden op 10 juni.

Wat gebeurt er met de nummers drie?

Voor de nummers drie is het vangnet ook dit seizoen weer de Europa League. Echter is de knock-out fase van dat toernooi niet direct bereikt met het derde eindigen in een Champions League-poule. Dit competitiejaar worden de Champions League-afvallers gekoppeld aan de nummers twee uit de Europa League-poules. Onderling zal in een kwalificatieronde uitgemaakt worden wie zich daadwerkelijk meldt in de fase waarin het echt serieus wordt.

Wanneer en hoe vindt de loting plaats?

De loting voor de extra kwalificatieronde vindt plaats op maandag 7 november 2022 om 13:30 in Nyon, Zwitserland. De ploegen uit de Europa League zullen geplaatst worden in pot één en beginnen daarom hoe dan ook met een uitwedstrijd. Dat er twee ploegen uit hetzelfde land aan elkaar worden gekoppeld, is uitgesloten. De ploegen die overwinteren in de Champions League moeten de eerder genoemde datum eveneens rood omcirkelen in de agenda. Ook zij zullen te Nyon in de koker gaan, om 12:00. Voor het verloop van de kwartfinales, halve finales en finale wordt maar één keer geloot. Dit gebeurt op 17 maart, wederom in Nyon. Voor de ploegen in de Champions League gebeurt dit om 13:00, voor die in de Europa League om 13:30.

Waar wordt de finale gespeeld?

De finale zal op 10 juni gespeeld wordt in het 'Atatürk Olympic Stadium', te Istanbul. Het stadion biedt plaats voor om en nabij de tachtigduizend toeschouwers en wordt op voetbalgebied gebruikt voor wedstrijden van het Turkse elftal. Ook bevindt er zich een atletiekbaan in de veste. In het stadion vond één keer eerder een Champions League-finale plaats. En wat voor één; die tussen Liverpool en AC Milan in 2005. Een tweede finale voor Turkije werd gepland voor het jaar 2020, maar door corona werd deze eindstrijd verplaatst. Zowel qua datum als qua plaats. De UEFA zei toe dat de finale van 2023 wél in het Atatürk Olympic Stadion plaats zou gaan vinden. Zodoende. 

Speciaal voor alle bezoekers van Voetbalflitsen is er een exclusieve promotie geregeld in samenwerking met JACKS. Bij JACKS kun je tijdelijk gebruik maken van de x100 Odds Boost op Feyenoord tegen NEC. Zet €1 in op Feyenoord scoort in beide helften tijdens de Bekerfinale tegen een eenmalige quotering van x100. Oftewel, €100 cash met een €1 inzet als Feyenoord wint! Wie wil dat nou niet?

Wat moet je doen?

In een paar simpele stappen kun je gebruik maken van deze eenmalige actie:

Stap 1: Meld je aan bij Jacks.nl

Stap 2: Doe een storting van minimaal €20 en maximaal €100.

Stap 3: Claim geen andere welkomstbonus. Dan is de Odds Boost namelijk niet meer beschikbaar.

Stap 4: Zet €1 in en als Feyenoord scoort in beide helften tijdens de Bekerfinale wordt er €100 cash aan je account toegevoegd.

Stap 5: Cash uit je winst!

REGISTREER JE HIER

Jacks.nl – Een legale en betrouwbare bookmaker Uiteraard heeft JACKS een vergunning van de Nederlandse Kansspelautoriteit en dus gaat het hier om een betrouwbare bookmaker. Anders zouden we deze actie ook niet aanbieden op Voetbalflisten. Het grote voordeel van JACKS is het snelle registratieproces en de snelle uitbetalingen. Een gokje wagen is nog nooit zo makkelijk geweest!

*Dit artikel is in samenwerking gemaakt met onlinecasinosvergelijken.nl