Krul gaat niet naar het WK: 'Dat is de consequentie van zijn beslissing'

Tim Krul is de eerste keeper die defintief afgeschreven kan worden voor wat betreft het WK in Qatar. De keeper van Norwich City was, evenals Justin Bijlow en Kjell Scherpen, verzocht om naar Zeist te komen voor een aantal penaltytests. Krul bedankte voor de uitnodiging en komt daardoor niet meer in aanmerking voor de WK-selectie van bondscoach Louis van Gaal.

Tijdens de persconferentie werd Van Gaal gevraagd of Tim Krul nog in beeld is voor de selectie. 'Nee, Tim heeft mij gebeld om te zeggen dat hij past voor de test. Ik kan me er iets bij voorstellen. Ik vond het natuurlijk jammer', aldus de bondscoach die de hulp van volleybaltrainer Peter Murphy heeft ingeroepen om de keepers voor te bereiden op penaltyseries. 

De afmelding van Krul heeft dus concrete gevolgen. Van Gaal overweegt het niet langer om de Norwich-goalie op te roepen. 'Nee, er is natuurlijk geen toekomst. Dat is de consequentie van zijn beslissing', besluit de oefenmeester het onderwerp op de persconferentie. In de zoektocht naar een penaltykiller had Krul geen verkeerde uitkomst geweest. De doelman heeft wat betreft penalty's de beste cijfers van de aanwezige goalies en bewees zijn waarde op het WK in 2014.