Valckx verwacht transfer Giakoumakis: "Als ik bij PSV werkte, zou ik hem zo durven halen"

Stan Valckx vindt dat Georgios Giakoumakis niet zou misstaan bij een topclub in de Eredivisie. De technisch manager van VVV gaat ervan uit dat de huidige Eredivisie-topscorer na dit seizoen vertrekt uit Venlo. 

"Jako sprak in de winterstop uit dat hij bij ons wilde blijven, omdat hij de verwachting heeft dat hij in de zomer meer keuze zal hebben", vertelt Valckx tegenover Voetbal International. "Zijn voorkeur gaat uit naar de grotere voetballanden, maar hij heeft het ook goed naar zijn zin in de Eredivisie. Hier kan hij mee in de top. Als ik bij PSV werkte, zou ik hem zo durven halen. Ook voor het bedrag dat wij hem waard vinden. Zeker weten". 

Voormalig VVV-voorzitter Hai Berden benoemde eerder een transfersom van minimaal vijf miljoen euro. Valckx kan zich vinden in dat bedrag: "Denk ik wel. Als hij topscorer wordt van de Eredivisie, mag er een aardig prijskaartje aan hangen", aldus de technisch manager, die wel denkt dat de coronacrisis een rol speelt: "Dat heeft zeker invloed. Op de prijs, op de concrete interesse. Maar ik twijfel niet dat wij voor Jako gaan krijgen wat wij voor ogen hebben. Hij staat er goed op, bij veel clubs".

Huidige Eredivisie-topscorer

Giakoumakis presteert dit seizoen uitstekend. In de Eredivisie scoorde de Griekse spits al 23 keer in 23 duels. In de TOTO KNVB Beker staat de teller op drie doelpunten en één assist in twee wedstrijden. Dinsdagavond wacht de ontmoeting met Vitesse in de halve finale van de beker.