Cocu vol vertrouwen richting Ajax-uit: "Altijd geloven in je kansen"

Het kwakkelende Vitesse gaat woensdagavond op bezoek bij Ajax. Trainer Phillip Cocu ziet het inhaalduel ondanks de lage positie op de ranglijst met veel vertrouwen tegemoet.

Vitesse, dat momenteel de vijftiende plek in de Eredivisie bezet, ging afgelopen zaterdag pijnlijk onderuit tegen Sparta Rotterdam (0-4). "De eerste helft was gelijkwaardig, zonder grote kansen", blikt Cocu tegenover de clubkanalen terug op de wedstrijd. "We kwamen daarna goed uit de kleedkamer en waren de bovenliggende partij, tot het moment van de goal. Dat was matig verdedigd, iets waar we al vaker tegenaan zijn gelopen".

"Het elftal viel vervolgens uit elkaar, wat nog maar eens aangeeft dat het broos blijft na een tegenslag", vervolgt de oefenmeester. "De 0-4 was pijnlijk, maar niet conform het wedstrijdbeeld. Op positieve momenten zie ik steeds betere dingen, maar je kan nooit zo de kop laten hangen en een paar goals incasseren. Dat mag je nooit toelaten en dat is ook het belangrijkste signaal dat we bij elkaar hebben afgegeven".

Hoewel Cocu 'Ajax-uit' als een lastige kluif beschouwt, heeft hij vertrouwen in een goed resultaat in Amsterdam. "PSV heeft daar bijvoorbeeld een overwinning behaald. Ik vergelijk ons niet met PSV, maar probeer daarmee aan te geven dat je altijd moet geloven in je kansen".

"We moeten ervoor zorgen dat we optimaal en superscherp aan de aftrap staan. Het mag in ieder geval niet aan ons liggen; wij moeten onszelf na afloop in de spiegel kunnen aankijken", aldus de Vitesse-coach.