Transferhonger PSV nog niet gestild: prioriteit ligt bij specifieke positie

PSV heeft zich, vergeleken met de andere topclubs in Nederland, voorlopig veruit het meest geroerd op de transfermarkt. De Eindhovenaren wisten al zes keer zoveel spelers aan te kondigen als Ajax tot dusver deed en hebben ook op Feyenoord een flinke voorsprong. Toch is de transferhonger van de Eindhovenaren nog altijd niet gestild. 

De transferteller staat met Ki-Jana Hoever (huur), Boy Waterman, Walter Benítez, Xavi Simons, Luuk de Jong en Guus Til momenteel op zes. De Braziliaan Savinho gaat er spoedig voor zorgen dat John de Jong er trots zeven van mag gaan maken. Vooraf waren de prioriteiten afgesteld op het binnenhalen van een spits en een keeper. Met Luuk de Jong en Benítez hebben de Eindhovenaren voor die twee posities twee droomkandidaten binnen weten te halen. Ook het middenveld is afdoende versterkt. Wat rest er nu dan nog?

Hoewel Hoever ervoor heeft gezorgd dat de rechtsbackpositie voldoende bezet is, mag er centraal achterin nog zeker één versterking bij. Volgens clubwatcher Rik Elfrink is het de bedoeling dat er snel een centrale verdediger gepresenteerd gaat worden. Uiteraard blijft de club ook loeren naar buitenkansjes als bijvoorbeeld Georginio Wijnaldum.

Intern zal er alles aan gedaan worden om Ibrahim Sangaré en Cody Gakpo te behouden. Ook Erick Gutiérrez heeft een aanbieding gekregen om zijn contract tegen betere voorwaarden te verlengen. Talenten als Richard Ledezma en Shurandy Sambo gaan hun geluk mogelijk tijdelijk elders bedroeven om zodoende meer minuten te maken in een eerste elftal.

Ook interessant