Blijft Dessers langer bij Feyenoord? – optie tot koop-deadline van start

Het is de vraag die veel Feyenoord-fans bezighoudt. Blijft Cyriel Dessers langer in dienst van hun club? De Rotterdammers namen de spits op huurbasis over van KRC Genk. In de deal is een optie tot koop opgenomen. Wil Feyenoord deze activeren, dan heeft het slechts nog alleen dinsdag 31 mei om dit te doen.

Op transfer deadline day verwelkomde Feyenoord afgelopen zomer in de late uurtjes nog een nieuwe spits. Cyriel Dessers kwam over van KRC Genk. De spits moest het tijdens de eerste seizoenshelft vooral doen met invalbeurten, waarin hij een aantal keer zéér belangrijk in was. Waar Bryan Linssen lang de voorkeur kreeg boven Dessers, was dat na de winter wel anders. Dessers werd steeds vaker de eerste optie in de aanval. Vooral in de Conference League pakte dit goed uit: tien doelpunten in dertien wedstrijden.

Over het gehele seizoen is Dessers goed voor twintig doelpunten en vier assists in 41 wedstrijden voor Feyenoord. De Rotterdammers hebben de optie om Dessers voor een bedrag van vier miljoen euro definitief over te nemen van Genk. Willen ze dit ook daadwerkelijk doen, dan heeft het slechts nog een aantal uur. Zo meldt HLN dat de clubs nog tot 23:59 uur vandaag de tijd heeft om de optie tot koop te activeren. Spannende uren voor Feyenoord-fans.

Net binnen