DONE DEAL! Paris Saint-Germain haalt alternatief voor Matthijs de Ligt binnen

Paris Saint-Germain moest schakelen nadat het Ajacied Matthijs de Ligt misliep, maar heeft inmiddels een nieuwe verdediger gevonden. Abdou Diallo komt over van Borussia Dortmund, zo meldt het op de officiële kanalen. De Fransen betalen ongeveer 32 miljoen euro en de verdediger tekent een contract voor vijf seizoenen.

Diallo, aanvoerder van Jong Frankrijk, werd al enige tijd hevig gelinkt aan een overstap naar de Franse topclub. De 23-jarige verdediger gaf zelf ook al aan dat hij een overstap wel zag zitten. "Iedere talentvolle speler in Europa die zegt dat het project van Paris Saint-Germain niet interessant is, is niet geloofwaardig", zei Diallo toen al.

De Ligt
Lange tijd was het Matthijs de Ligt die dicht bij een overstap naar PSG leek, maar de salariseisen van de Ajax-verdediger waren te hoog. Diallo was het alternatief en die is nu dus binnen gehaald. Eerder versterkte de Franse kampioen zich al met Ander Herrera (Manchester United), Pablo Sarabia (Sevilla) en Marcin Bulka (Chelsea). 

Diallo had nog een contract tot medio 2023 bij Borussia Dortmund. Afgelopen zomer kwam hij voor 28 miljoen over van FSV Mainz. In zijn nog jonge carrière speelde de 23-jarige ook al voor AS Monaco en Zulte Waregem.