Benjamin van Leer lovend over concurrent: ''André Onana is top, de beste van Nederland''

Benjamin van Leer stond afgelopen dinsdag weer eens negenting minuten onder de lat in het oefenduel tegen Borussia Mönchengladbach, dat eindigde in een 2-1 overwinning voor Ajax. De 25-jarige doelman kwam afgelopen zomer over van Roda JC en wacht nog steeds op zijn Eredivisie-debuut voor de Amsterdammers, want daar staat André Onana wekelijks onder de lat. Toch heeft Van Leer geen spijt van zijn overstap naar Ajax en kan hij prima leven met zijn reserverol. 

"Ik wist dat toen ik afgelopen zomer bij Ajax tekende," vertelt Van Leer in gesprek metVoetbal International. "Ik schik me dan ook in mijn rol en vind in elke training mijn uitdaging. Natuurlijk is het soms niet makkelijk, vooral in de weekenden merk je het verschil. De wedstrijdspanning, het toeleven naar een wedstrijd, dat blijft iets bijzonders. Maar ik sta volledig achter mijn keuze en weet dat ik geduld moet hebben."

Vooralsnog moet Van Leer in het weekend vanaf de bank toekijken, terwijl André Onana minuten maakt voor de Amsterdamse ploeg. Toch is de doelman zeer positief over zijn grootste concurrent bij Ajax. "Een fijne jongen en een geweldige doelman. Ik heb in het verleden bij PSV ook uitstekende keepers meegemaakt, dus ik kan ook heel goed van andere doelmannen genieten. André is top, de beste van Nederland. Het voelt ook lekker om dagelijks met Kostas Lamprou, Norbert Alblas en André op het veld te staan. Het niveau is hoog, dus ik merk dat ik ook zonder wedstrijden mezelf kan ontwikkelen. Maar uiteindelijk wil ik natuurlijk wel speelminuten gaan maken."

Van Leer na tekenen contract lovend over Ajax: "Voor deze club wil je gewoon spelen"