Schreuder enthousiast over Ihattaren: "Je ziet bepaalde dingen van Ziyech terug"

Alfred Schreuder was erg enthousiast over het vertoonde spel van Ajax tegen SV Meppen (3-0). De nieuwe trainer van de Amsterdammers, die nog niet over de volledige A-selectie kon beschikken, ging tijdens een interview met Ziggo Sport in op het vertoonde spel, de transferperiode en het goede spel van een van de uitblinkers: Mohamed Ihattaren. 

"Je ziet bepaalde dingen van Hakim Ziyech in hem terug", vertelt Schreuder tegenover de camera's van Ziggo. "In zijn linkervoet, zijn gevoel aan de bal en natuurlijk bij zijn mogelijkheid om zo gemakkelijk en rustig een tegenstander te passeren." De nieuwe trainer, waaronder Ihattaren een nieuwe kans krijgt, is erg enthousiast over het spel van zijn middenvelder. "Je ziet dat de jongen steeds fitter wordt. Nu heeft hij nog wedstrijdritme nodig."

Al met al vond Schreuder dat Ajax een prima wedstrijd had gespeeld: "Ik vond de eerste helft prima van onze kant. Ik heb goeie dingen gezien. Tijdens de tweede helft hebben we veel gewisseld, dan zie je wel dat het team nog wat jonger is." De hoofdtrainer geeft ook wat prijs over de invloed die hij wil hebben. "In principe gaan we door in dezelfde lijnen als Erik ten Hag." Waar hij wel aan wil werken is de hoeveelheid spelers die paraat staan in het zestienmetergebied tijdens een aanval en het tempo van de aanval.

Over transfers wil Schreuder echter nog niets vertellen. "Waarom zou ik? Ik weet niet hoe alles exact in elkaar zit. Er spelen wel wat dingen, maar tot op dit moment is er nog niets heel concreet." De trainer wordt goed aan de tand gevoeld door de interviewers, maar geeft geen krimp. 

Net binnen