Van lolbroek tot pratende Wikipediapagina: commentaar op het commentaar

Tijdens de wedstrijd Nederland-Noorwegen was er op sociale media irritatie over commentator Frank Snoeks, die gewend is om de kijker tussen de balletjes breed door van de nodige achtergrondinformatie te voorzien. De voetbalcommentator is een bijzaak van de belangrijkste bijzaak in het leven, toch zouden we het er uren over kunnen hebben.

De horror: twee commentatoren

Wat we in ieder geval niet meer willen: twéé commentatoren die afwisselend hun kijk op het spelletje geven tijdens de wedstrijd. Op de tv althans, want bij good old Langs de Lijn werkt deze duo-presentatie wel. De heren moeten zo nauwkeurig mogelijk beschrijven wat er gebeurt, waar op het veld, en hoe dat eruit ziet. Fijn programma, ook voor mensen die op sport wedden, want dat maakt het nog veel spannender. Mensen die zich hier op sportweddenschappen24 mee bezighouden, hebben de zender graag aan staan, en zeker op zondagmiddag. Kunnen ze intussen andere dingen doen en live horen of het de goede kant op gaat met hun gokje.

"Zet Jack effe aan"

De radioverslaggevers zijn zelden het mikpunt van kritiek, maar weetjesman Frank Snoeks veroorzaakt blijkbaar flink wat irritatie. In het verleden klonk in kroegen en huiskamers op zulke momenten vaak de zin "Zet Jack effe aan": zeker de oudere voetballiefhebber herkent dit. Dan ging de tv op mute en was er altijd Jack van Gelder, die zelfs van de opening van een envelop nog een spektakel wist te maken, laat staan een wedstrijd tussen Nederland en Argentinië.

Die dekselse Evert ten Napel

Frank Snoeks kwam er nog genadig vanaf, als we terugdenken aan het WK van 1998, toen Evert ten Napel de kop van jut was. "Na de strafschoppenserie zei ik dat Brazilië verdiend naar de finale ging omdat zij de penalty’s beter hadden genomen. Nou, dat werd me niet door iedereen in dank afgenomen, hoorde ik. Beau van Erven Dorens riep op een radiozender dat ik op de brandstapel moest". Overdreven, Ten Napel is een markante commentator uit de tijd dat deze nog door een telefoonlijn was te horen, en die zich onsterfelijk maakte met de quotes "En dat is terecht!" (na de penalty van Ronald Koeman) en "Het Volksparkstadion is van Oranje".

El Sierd: uitbundig en spontaan

De één is te zakelijk of informatief, de ander juist te veel geneigd de lolbroek uit te hangen, volgens twitterend Nederland. Dat brengt ons bij El Sierd, geboren als Sierd de Vos. Zijn grapjes zijn soms op het randje, zijn nevenactiviteit als culinair recensent vinden veel mensen overbodig. Hoewel hij volgens Johan Derksen zijn commentaar steevast vanuit een bezemkast in Hilversum verzorgt, is De Vos wel in staat om bij spannende Europacupwedstrijden als een wervelwind de huiskamer binnen te komen. Uitbundig en spontaan, dus laat maar komen die orkaan, zou André van Duin zeggen. "David Neres, we danken je moeder dat ze je gebaard heeft!", riep hij in 2019 tijdens Ajax' huzarenstukje in Madrid. Een voorzichtige conclusie: de commentator die het iedereen naar de zin weet te maken, bestaat niet. Wat Sierd hiervan zou vinden? "Koekoek!"

Speciaal voor alle bezoekers van Voetbalflitsen is er een exclusieve promotie geregeld in samenwerking met JACKS. Bij JACKS kun je tijdelijk gebruik maken van de x100 Odds Boost op Feyenoord tegen NEC. Zet €1 in op Feyenoord scoort in beide helften tijdens de Bekerfinale tegen een eenmalige quotering van x100. Oftewel, €100 cash met een €1 inzet als Feyenoord wint! Wie wil dat nou niet?

Wat moet je doen?

In een paar simpele stappen kun je gebruik maken van deze eenmalige actie:

Stap 1: Meld je aan bij Jacks.nl

Stap 2: Doe een storting van minimaal €20 en maximaal €100.

Stap 3: Claim geen andere welkomstbonus. Dan is de Odds Boost namelijk niet meer beschikbaar.

Stap 4: Zet €1 in en als Feyenoord scoort in beide helften tijdens de Bekerfinale wordt er €100 cash aan je account toegevoegd.

Stap 5: Cash uit je winst!

REGISTREER JE HIER

Jacks.nl – Een legale en betrouwbare bookmaker Uiteraard heeft JACKS een vergunning van de Nederlandse Kansspelautoriteit en dus gaat het hier om een betrouwbare bookmaker. Anders zouden we deze actie ook niet aanbieden op Voetbalflisten. Het grote voordeel van JACKS is het snelle registratieproces en de snelle uitbetalingen. Een gokje wagen is nog nooit zo makkelijk geweest!

*Dit artikel is in samenwerking gemaakt met onlinecasinosvergelijken.nl