PEC Zwolle verrast met huur Nederlands toptalent van Borussia Dortmund

PEC Zwolle verrast met de huur van Immanuel Pherai van Borussia Dortmund. De Zwollenaren maken de deal donderdag bekend. De jongeling wordt gehuurd tot het einde van het seizoen.

Pherai is een 19-jarige aanvallende middenvelder en hij maakte eind vorig seizoen regelmatig deel uit van de wedstrijdselectie van Borussia Dortmund. Tot een debuut in de Bundesliga kwam het nog niet. Tijdens de voorbereiding speelde Pherai wel enkele oefenduels in de hoofdmacht, waaronder tegen Feyenoord. In 2017 maakte de geboren Amsterdammer de overstap naar de Duitse topclub, nadat hij daarvoor bij AFC en AZ speelde.

"Ik ben heel blij met de kans die PEC Zwolle mij geeft", zegt Pherai op de clubsite van de Zwollenaren. "Door hier op huurbasis te gaan spelen kan ik me nog meer ontwikkelen. Het spelen van wedstrijden op niveau is voor iemand mijn leeftijd belangrijk. De enthousiaste gesprekken die ik hier heb gevoerd gaven mij het gevoel dat PEC Zwolle een concreet plan met me heeft. Het is aan mij om te laten zien dat ze de juiste persoon hebben aangetrokken."

"Immanuel is een rechtspoot met een enorme drive die met snelheid, diepgang en balvaardigheid zijn tegenstanders zijn wil oplegt. Dat type speler kunnen wij goed gebruiken", zegt technisch manager van PEC Zwolle Mike Willems weten. "Wij gaan er vanuit dat Immanuel perfect past binnen onze huidige selectie. Het is nu zaak voor hem om speelminuten te maken en van waarde te worden voor onze club."