Ten Hag duidelijk over benoeming tot favoriet: "Daar kan ik niets mee"

Erik ten Hag sprak tijdens de persconferentie voorafgaand aan de wedstrijd tegen Benfica met veel vertrouwen over zijn ploeg. Woensdagavond staat een belangrijke wedstrijd tegen Benfica op het programma in de achtste finales van de Champions League. "Voor deze wedstrijden hoeft niemand zich op te laden. Hier leeft iedereen naar toe."

"Favoriet? Daar kan wel zo weinig mee", vertelt de oefenmeester tegenover de pers. "We hebben de tegenstander goed geanalyseerd. Het is een sterke ploeg die erop loert om te profiteren van fouten van de tegenstander." Over hoe Ajax dat tegen gaat werken, is de trainer duidelijk. "Wij hebben een eigen speelstijl, daar richten we ons volledig op. Met een favorietenrol kan ik erg weinig, op het veld wordt het beslist."

Het duel in Portugal is de eerste wedstrijd van het tweeluik. Een overwinning is van groot belang voor Ajax, dat een goede stap kan zetten richting de kwartfinales. Voor Ten Hag is het doel duidelijk. "Dit is het niveau waarop we willen spelen, hier willen we ons laten zien." Ook heeft de hoofdtrainer nog wat nieuws uit de ziekenboeg. Jurriën Timber keert terug van een lichte blessure: "Hij is fit." Datzelfde geldt voor Nicolas Tagliafico. Voor Brian Brobbey komt de wedstrijd echter te vroeg. 

Ook interessant