'Wesley Sneijder nog altijd kandidaat om Den Bosch over te nemen'

Wesley Sneijder is nog altijd kandidaat om FC Den Bosch over te nemen, zo meldt het Brabants Dagblad. De voormalig profvoetballer en zakenpartner Ebert Dollevoet hebben wel wat 'huiswerk' meegekregen. 

Het plan dat Sneijder in eerste instantie heeft ingediend moet concreter zijn. Onlangs boden hij en zijn zakenpartner een symbolisch bedrag van één euro, maar daar lost de club de schulden niet mee af. De financiële malaise wordt alsmaar groter bij Den Bosch, waardoor de tijd begint te dringen. 

"In de plannen van Sneijder en Dollevoet moet het geld vooral verdiend worden in de toekomst", zo schrijft de krant. "FC Den Bosch zou dan garen moeten spinnen bij het sportieve netwerk van de oud-voetballer en bij de commerciële kwaliteiten van de Udense ondernemer". 

Interesse uit Amerika

Ondanks de interesse van Sneijder en co. wordt Pacific Media Group gezien als de grootste kandidaat om Den Bosch uit de brand te helpen. Het Amerikaanse bedrijf heeft een concreet plan op tafel gelegd inclusief een bod van anderhalf miljoen euro. Toch wil de KNVB eerst meer weten over de herkomst van het PMG-geld. 

Ondertussen is Den Bosch nog bezig met voormalig geldschieter Kakhi Jordania. De Georgiër eist twee miljoen euro van de club in een zaak die op 9 maart plaatsvindt. Het is al langer bekend dat de Bosschenaren op zoek zijn naar een overnamepartner om de toekomst veilig te stellen.