Van Gaal voelt zich niet genoodzaakt iets te wijzigen: "Ik heb hier anderhalf jaar over nagedacht"

Tijdens de persconferentie blikte Van Gaal terug op de wedstrijd tegen Ecuador en gaf hij toe dat er een hoop niet goed ging. Daarnaast blikte hij ook vooruit op het duel tegen Qatar en wilde hij alvast prijsgeven dat hij niet heeft nagedacht over het wijzigen van het systeem voor de laatste groepswedstrijd.

Louis van Gaal wijzigt spelsysteem niet tegen Qatar

Ondanks de hand in eigen boezem wil Van Gaal over het speelsysteem wil Van Gaal (nog) niets weten. "Ik heb anderhalf jaar nagedacht over dit systeem. Als het noodzakelijk is kan ik het systeem veranderen, maar die noodzaak zie ik nu niet." Die uitspraak was opvallend, want eerder gaf hij aan dat het systeem van Qatar ongeveer gelijk is aan het Nederlandse systeem en dat hij daarom een 'schaakwedstrijd' verwacht die niet per definitie leuk is om naar te kijken.

Louis van Gaal houdt rekening met verrassing bij Qatar

Ondanks de tegenvaller tegen Ecuador is de verwachting wel dat Oranje gaat winnen tegen Qatar. Van Gaal is alleen beducht voor het feit dat de druk er in principe af is vor de Qatari waardoor ze vrijer kunnen spelen en alsnog kunnen verrassen.