De opties van Mark van Bommel: Zo ziet de puzzel op het middenveld van PSV eruit

Inmiddels is het tweede blok van de Eredivisie voorbij en lijken koploper Ajax en PSV uit te gaan maken wie kampioen worden. Het team van Mark van Bommel begint aardig vorm te krijgen. Alleen op het middenveld wisselt de oefenmeester nog regelmatig van formatie. Zo zat supertalent Mohamed Ihattaren in (het enige) verloren duel tegen FC Basel nog op de tribune en leek “Guti” nog aanspraak te maken op een vaste basisplaats. Nu ook Gaston Pereiro en Ryan Thomas terug zijn na blessureleed, heeft Mark van Bommel genoeg opties op het middenveld. Maar hoe gaat van Bommel deze puzzel 'oplossen'?


Pablo Rosario (Aanvoerder):
Na Ibrahim Afellay is Pablo Rosario de reserveaanvoerder van het elftal van Mark van Bommel. De 22-jarige Amsterdammer lijkt ondanks de kritiek op zijn (sobere) spel een ’zekerheikje’ in het blok voor de centrale verdedigers.

Nu de aanvoerder van PSV ook zijn doelpunt begint mee te pikken lijkt hij gegarandeerd van een basisplaats in Eindhoven.

Jorrit Hendrix:  We kunnen Jorrit Hendrix het best omschrijven als het kind van de club dat altijd moet vechten voor een basisplaats. Soms wint hij en soms verliest hij. Hendrix speelde al meer dan 200 wedstrijden in het eerste van PSV en maakte in 2013 onder leiding van Phillip Cocu zijn debuut bij PSV. Vorig seizoen vormde hij samen met Pablo Rosario een blok voor de verdediging. Dit jaar begon hij als bankzitter maar keerde door een blessure bij de Mexicaan Erick Gutiérrez weer terug in het team van Van Bommel. Maar maakt Hendrix een kans op een plekje op het middenvelder van PSV?
Mocht Hendrix niet op het middenveld staan; kan hij het altijd Jeroen Zoet nog lastig maken 👇


Ibrahim Afellay (Eerste aanvoerder): Afgelopen zomer kreeg Ibrahim Afellay een contract voor een jaar aangeboden van PSV. De middenvelder speelde al mee met Jong PSV en in het oefenduel tegen Waasland Beveren maakte Afellay minuten. Gezien het feit dat Mark van Bommel hem benoemde als eerste aanvoerder, lijkt het niet uitgesloten dat Afellay ook binnenkort aanspraak lijkt te maken op een plek in het eerste elftal.
In zijn eerste periode als PSV’er groeide Afellay uit tot publiekslieveling in Eindhoven 👇


Ryan Thomas
In de zomer van 2018 werd Ryan Thomas overgenomen van PEC Zwolle voor een kleine 4 miljoen euro. In de voorbereiding op het seizoen 2018/2019 raakte hij zwaar geblesseerd aan zijn knie en miste hij het complete vorige seizoen.

Inmiddels maakte hij tegen VVV Venlo zijn debuut in de hoofdmacht van PSV en lijkt hij een serieuze optie voor de plek naast Pablo Rosario


Gaston Pereiro:
We kunnen Gaston Pereiro zonder moeite als één van de grootste mythes van de Eredivisie omschrijven. De Uruguayaan is de ene wedstrijd weergaloos en de andere wedstrijd onzichtbaar. Met de concurrentie van Mohamed Ihattaren en Ritsu Doan op het middenveld lijkt Gaston Pereiro weinig minuten meer te gaan maken in het team van Mark van Bommel. Bovendien loopt ook het contract van Pereiro aankomende zomer af, waardoor hij gratis de deur uit kan lopen. Een lastig dilemma: “In de etalage zetten of laat PSV de aankoop van 7 miljoen op de bank verpieteren?”

Wie Gaston Pereiro aan de praat krijgt; heeft goud in handen 👇


Mohamed Ihattaren
Op zestienjarige leeftijd mocht Mohamed Ihattaren zijn debuut maken in het eerste van PSV. De aanvallende middenvelder debuteerde eerder dit jaar tegen FC Groningen (2-1 winst voor PSV) en lijkt niet meer weg te denken uit het team van Mark van Bommel. Als Ihattaren fit is, speelt hij. De dit jaar onomstreden Mohamed Ihattaren was ook in de topwedstrijd tegen Ajax één van de uitblinkers aan de kant van PSV 👇


Erick Gutiérrez
Erick Gutiérez werd gepresenteerd op de avond dat PSV zich kwalificeerde voor de Champions League na een 3-0 overwinning op Bate Borisov. De Mexicaan moest het het in zijn eerste seizoen vooral doen met invalbeurten. Dit seizoen leek hij samen met Pablo Rosario en Mohamed Ihattaren de drie posities op het middenveld in te gaan vullen. Na zijn handblessure zal van Bommel hem voorzichtig brengen en moet ook de Mexicaan vrezen voor zijn plaats in het vaste elftal. 

 Al lijkt Erick Gutiérez ook in zijn tweede seizoen allerminst zeker van een basisplaats in Eindhoven.

Het moge duidelijk zijn dat Mark van Bommel ook op het middenveld genoeg opties heeft om een er een goed draaiend geheel van te maken.

Speciaal voor alle bezoekers van Voetbalflitsen is er een exclusieve promotie geregeld in samenwerking met JACKS. Bij JACKS kun je tijdelijk gebruik maken van de x100 Odds Boost op Feyenoord tegen NEC. Zet €1 in op Feyenoord scoort in beide helften tijdens de Bekerfinale tegen een eenmalige quotering van x100. Oftewel, €100 cash met een €1 inzet als Feyenoord wint! Wie wil dat nou niet?

Wat moet je doen?

In een paar simpele stappen kun je gebruik maken van deze eenmalige actie:

Stap 1: Meld je aan bij Jacks.nl

Stap 2: Doe een storting van minimaal €20 en maximaal €100.

Stap 3: Claim geen andere welkomstbonus. Dan is de Odds Boost namelijk niet meer beschikbaar.

Stap 4: Zet €1 in en als Feyenoord scoort in beide helften tijdens de Bekerfinale wordt er €100 cash aan je account toegevoegd.

Stap 5: Cash uit je winst!

REGISTREER JE HIER

Jacks.nl – Een legale en betrouwbare bookmaker Uiteraard heeft JACKS een vergunning van de Nederlandse Kansspelautoriteit en dus gaat het hier om een betrouwbare bookmaker. Anders zouden we deze actie ook niet aanbieden op Voetbalflisten. Het grote voordeel van JACKS is het snelle registratieproces en de snelle uitbetalingen. Een gokje wagen is nog nooit zo makkelijk geweest!

*Dit artikel is in samenwerking gemaakt met onlinecasinosvergelijken.nl