Dit kan Haller Ajax de komende zomer gaan opleveren

Sebastien Haller is bezig aan een geweldig seizoen. De Ivoriaanse spits speelt sinds januari 2021 bij Ajax. De Amsterdammers namen hem toen voor 22,5 miljoen euro over van West Ham United. Maar hoeveel is Haller nu  waard? Wat voor een bedrag kan Ajax voor de spits vragen?

Historisch seizoen

Dat Haller een goed seizoen draait, is algemeen bekend. Met elf goals in zeven wedstrijden is de aanvaller zelfs topscorer van de Champions League. Zo staat de Ivoriaan boven spelers als Lionel Messi, Cristiano Ronaldo, Mohamed Salah en Robert Lewandowski. Ook is Haller met zestien goals in 21 wedstrijden de meest trefzekere speler in de eredivisie. Deze prestaties blijven ook niet onopgemerkt bij de Europese topclubs. Bayern München, Borussia Dortmund en Internazionale zouden alledrie geïnteresseerd zijn in de spits.

Topscorers Champions League Haller boven Lewandowski, Salah, Nkunku en Mahrez

* cijfers per 1 maart

Marktwaarde Haller

De marktwaarde van de  international zou volgens Transfermarkt liggen op 30 miljoen euro. Maar het Spaanse nieuwsblad Marca weet te melden dat geïnteresseerde clubs minimaal 45 miljoen euro moeten neertellen voor de spits. Dit is het dubbele dan wat Ajax een jaar geleden voor Haller betaalde. 

Toen Ajax de spits overnam van West Ham werd zijn transferwaarde geschat op 27 miljoen euro. Dit is overigens niet de hoogste waarde van Haller zijn carrière. Op het moment dat de topschutter de transfer van Eintracht Frankfurt naar de Engelse club maakte lag zijn marktwaarde op zo'n 45 miljoen euro. 

De vraag is of Ajax Haller, de oud-spits van FC Utrecht, ook volgend seizoen kan houden, nu hij hoge ogen gooit in de Champions League. Haller heeft nog een contract in Amsterdam tot medio 2025, waardoor Ajax hoog in de boom kan gaan zitten voor wat betreft een gewenste transfersom. 

Marktwaarde Transfermarkt Sebastien Haller, 45 miljoen euro

Feyenoord-doelman vertrekt