Duidelijk advies voor Ajax in Justin Kluivert-soap: "Strik eromheen en wegwezen"

Als het aan voetbalcommentator Leo Driessen ligt, verkoopt Ajax Justin Kluivert komende zomer. De 18-jarige aanvaller is al maanden in onderhandeling over een nieuw contract in Amsterdam, maar stelt inmiddels schijnbaar onmogelijke eisen. 

"Strik eromheen en wegwezen", zegt Driessen dinsdag tegenover de NOS. "Kluivert zou een mooi Ajax-icoon zijn en hij laat af en toe prachtige dingen zien, maar vaak ook helemaal niet. Als hij niet wil blijven: geld pakken en door met de arbeid."

Zaakwaarnemer Mino Raiola wordt vaak aangewezen als de schuldige in de vertrekwens van Kluivert, die naar verluidt een aanbieding van de Engelse topclub Manchester United op zak hebben. Volkskrant-journalist Mark Misérus vindt het te makkelijk om alleen naar de voetbalmakelaar te wijzen. 

"Volgens mij is hij meerderjarig en heeft hij niet gezegd dat het goed is voor zijn ontwikkeling om in Nederland te blijven", zegt Misérus."Hij moet gewoon tegen zijn zaakwaarnemer zeggen dat hij nog niet klaar is voor een transfer. En Van der Sar gebruikt dit natuurlijk ook in het spel van de onderhandelingen. Daarom zegt hij nu: Raiola is de kwaaie pier en wij kunnen niets meer..."

Ook interessant