Vijf redenen waarom Feyenoord gaat winnen van Maccabi Haifa

Feyenoord trapt dinsdagmiddag om 16.30 uur af in de groepsfase van de Conference League. De Rotterdammers reizen af naar Israël voor de confrontatie met Maccabi Haifa. Feyenoord wil graag de drie punten mee terug naar huis nemen. Vijf redenen waarom dat ook gaat gebeuren.

1) Rust voor Feyenoord

Waar Maccabi Haifa dit weekend gewoon een competitiewedstrijd speelde, had Feyenoord vrijaf. De Rotterdammers hadden de KNVB gevraagd om het duel met Heracles te verplaatsen naar december, vanwege de verwachte moeilijkheden rondom het in- en uitreizen in Israël. De KNVB gaf daar gehoor aan, waardoor Feyenoord zich in alle rust heeft kunnen voorbereiden op de wedstrijd tegen Maccabi Haifa.

2) Maccabi Haifa lijkt niet in goede vorm

In de Israëlische competitie werd er afgelopen weekend dus wel gespeeld. Maccabi Haifa speelde z’n tweede competitiewedstrijd. Met veel moeite werd de wedstrijd tegen laagvlieger Sakhnin pas in de laatste minuten beslist in het voordeel van de ploeg uit Haifa. De wedstrijd daarvoor, tegen Hapoel Hadera, werd gelijkgespeeld. Op papier was Maccabi Haifa wel de favoriet, maar winnen lukte dus niet.

3) Positieve balans

Maccabi Haifa speelde vier keer eerder tegen een Nederlandse club. De statistieken zijn in het voordeel van de Nederlandse teams. Van de vier gespeelde wedstrijden won Maccabi Haifa er één, tegen Vitesse. De andere drie wedstrijden werden gewonnen door de clubs uit Nederland. Het doelsaldo is zeven voor en twee tegen, wederom in het voordeel van Nederland.

4) Cyriel Dessers

Of hij nou in de basis staat  of op de bank begint, Feyenoord heeft Cyriel Dessers. De aanvaller die in Nederland eerder uitkwam voor NAC, Heracles en FC Utrecht is een garantie voor doelpunten. Het leek er eerder op dat hij zijn debuut zou maken tegen Heracles, zijn oude club, maar die wedstrijd werd dus verplaatst.

5) Stadion

Het Sammy Ofer Stadion in Haifa zal voor deze wedstrijd niet vol zitten. Waar het normaal kan spoken bij thuiswedstrijden van Maccabi Haifa, zal het nu waarschijnlijk voor niet meer dan twee derde gevuld zijn. Dit heeft alles te maken met het feit dat de wedstrijd vroeg op de dag wordt gespeeld. Half zes Israëlische tijd is voor veel fans niet haalbaar in verband met hun werk.

Maccabi Haifa-Feyenoord is om 16.30 uur live te bekijken op sportzender ESPN. In deze tvgids lees je ook hoelaat en wanneer Ajax, PSV, AZ en Vitesse in actie komen en op welke tv-zenders deze te zien zijn.

Net binnen