Dumfries reageert op de soap rondom Ihattaren: "Ik sta buiten die verklaring"

Denzel Dumfries heeft na afloop van Fortuna Sittard - PSV gereageerd op de onrust rondom Mohamed Ihattaren. Laatstgenoemde ontbrak zeven dagen geleden nog in de wedstrijdselectie voor de toppper tegen Ajax, maar kwam zondagmiddag in Limburg weer als invaller binnen de lijnen.

PSV bracht voorafgaand aan de wedstrijd tegen Ajax een statement naar buiten: 'De voltallige staf, spelersgroep en directie heeft er de afgelopen periode alles aan gedaan om Ihattaren te ondersteunen en van waarde te laten zijn voor PSV. Die mogelijkheid heeft hij niet aangegrepen'. Dumfries vertelt in gesprek met de NOS  het volgende over dat statement: "Dat is een verklaring van PSV, daar sta ik buiten. Ik probeer Mo altijd te helpen waar ik kan. In die zin zal ik dat altijd blijven doen, los van de verklaring". 

Die berichtgeving van PSV kwam dan ook als een verrassing voor Dumfries: "Om heel eerlijk te zijn: ik wist zelf ook niet van de verklaring. Ik denk dat PSV wel altijd vanuit de club praat, niet vanuit de spelersgroep. Maar goed, voor ons was het geen big deal", stelt de captain van PSV. "Of we verrast waren? Uiteraard ben je wel een beetje verrast. Maar wat ik zeg: no big deal, Mo weet hoe we hem als spelersgroep proberen te steunen en wijzer te maken in bepaalde aspecten. Maar als de club een beslissing neemt, is het de club. Daar staat de spelersgroep buiten". 

Invalbeurt

Ihattaren viel zondagmiddag ruim twintig minuten voor tijd in. PSV won de wedstrijd in Sittard met 1-3 van Fortuna. Door de nederlaag van AZ in Arnhem heeft de ploeg van Roger Schmidt hun tweede plek verstevigd. Volgende week zondag brengt Feyenoord een bezoek aan Eindhoven.