Roger Schmidt benoemt belangrijkste verschil met Ajax: "Zij hebben veel meer budget dan wij"

Roger Schmidt deed woensdagavond na de moeizame 1-2 zege bij Go Ahead Eagles een opvallende uitspraak, want volgens de Oostenrijker was Go Ahead de beste tegenstander die PSV dit jaar had getroffen. Drie dagen eerder verloren de Eindhovenaren nog met 0-4 van Feyenoord, maar dat had schijnbaar minder indruk gemaakt.

Schmidt ziet verder dat Ajax zijn wedstrijden wat makkelijker wint dan PSV, al heeft hij daar een logische verklaring voor. In gesprek met de NOS laat hij weten: ''Ajax heeft veel meer budget dan wij. Als je ervaren topspelers hebt op internationaal niveau, die het gewend zijn om internationale seizoenen te spelen, dan is het soms wat makkelijker."

'Onmogelijk om 50 wedstrijden top te zijn'

Toch vindt de trainer het niet gek dat PSV tegen Feyenoord en Go Ahead niet top was: "Het is onmogelijk om vijftig wedstrijden top te spelen. We hebben de Johan Cruijff Schaal gewonnen en plaatsten ons bijna voor de Champions League, maar die wedstrijden hebben wel energie gekost. Tussen de wedstrijden door kun je nooit honderd procent herstellen, dus ben je nooit helemaal fris. Ik zie dat mijn spelers een beetje moeite hebben, maar dat hoort bij voetbal."

Roger Schmidt baarde verder opzien met deze uitspraak...

Feyenoord-doelman vertrekt