PSV stelt topprioriteit vast: "Wij willen dat zij blijven en zij weten ook dat er een belangrijke periode aanbreekt "

PSV is tot dusver al uiterst effectief geweest op de transfermarkt. De Eindhovenaren hebben Ki-Jana Hoever, Boy Waterman, Walter Bénitez, Guus Til, Xavi Simons en Luuk de Jong al gepresenteerd, maar nu leggen zij de focus op het behouden van Cody Gakpo en Ibrahim Sangaré. 

Dat vertelt technisch directeur John de Jong aan Voetbal International. PSV wist de laatste weken te imponeren door de daadkracht, maar verloren zaterdag met 4-0 in een oefenduel tegen Arminia Bielefeld. Gakpo en Sangaré zijn twee steunpilaren van de ploeg van Van Nistelrooy, maar zij staan op het verlanglijstje van een aantal Europese clubs. De Eindhovenaren willen er alles aan gaan doen om de twee heren te behouden.

"Cody Gakpo en Ibrahim Sangaré bij PSV houden, heeft nu topprioriteit", vertelt De Jong. "Hoe moeilijk dit wordt, kan ik op dit moment niet aangeven. Wij willen dat zij blijven en zij weten ook dat er begin augustus een heel belangrijke periode voor PSV aanbreekt met het oog op Champions League-kwalificatie", aldus De Jong. PSV heeft bij de spelers kenbaar gemaakt wat zij graag willen. "Mocht Gakpo bijvoorbeeld toch vertrekken, dan wordt het een heel grote uitdaging spelers van hetzelfde niveau of beter terug te halen die er ook nog direct staan".

Trainer Ruud van Nistelrooij is optimistisch

Van Nistelrooij gaat er voorlopig vanuit dat de twee steunpilaren blijven: "Ik heb met Cody en Ibrahim een gesprek gehad tijdens het trainingskamp", vertelt de oefenmeester, die te horen kreeg dat de focus van het tweetal op de voorbereiding met PSV ligt. "Ze weten waar PSV voor staat en waar de club naartoe wil", aldus de oud-spits van onder meer PSV, Manchester United en Real Madrid.