Keek Van Bommel naar Gerbrands? "Het was bijna uitdagen wat hij deed"

Mark van Bommel kon zaterdag eindelijk weer eens juichen met PSV tijdens een 5-0 overwinning op Fortuna Sittard. De druk op de oefenmeester was enorm, maar lijkt na de zege iets afgenomen. Tijdens de wedstrijd keek Van Bommel na doelpunten veelvuldig naar boven. Volgens Jeroen Elshoff keek hij naar algemeen directeur Toon Gerbrands. 

De commentator was zaterdag aanwezig in het stadion en observeerde Van Bommel. "Hij zal het niet hardop zeggen, maar hij keek naar Toon Gerbrands", zegt Elfshoff in de NOS Voetbalpodcast. Hij denkt niet dat Van Bommel naar zijn vader keek, zoals de trainer na afloop zelf zei. "Als hij naar zijn vader zou kijken na een doelpunt, had hij echt wel wat vrolijker omhoog gekeken."

'Winnen, anders lig je eruit'

Gerbrands gaf onlangs aan dat een ontslag van Van Bommel niet uit te sluiten is en Van Bommel liet op zijn beurt weten dat het intern wel eens 'botst' in Eindhoven. "Wat je zag, was de straatvechter Van Bommel, die deze week enorme bonje met Gerbrands heeft gehad", denkt Elfshoff. "Een stare-down? Nou, het was bijna uitdagen wat hij deed. Het zou mij niets verbazen als de boodschap was: winnen, anders lig je eruit. Van Bommel heeft vast gedacht: als jij met mij het gevecht zoekt, zoek ik het gevecht terug. Dat is hoe ik het zie."