Tagliafico teleurgesteld in Ajax na mislopen ‘droomtransfer’

Nicolas Tagliafico is op zijn zachtst gezegd niet bepaald tevreden met de handelswijze van Ajax naar hem toe. De linksback stond onder grote belangstelling van FC Barcelona, maar tot een transfer kwam het uiteindelijk niet, mede door toedoen van Ajax. De club werkte niet mee aan een transfer.

In een interview met het Argentijnse medium Diaro AS bespreekt Tagliafico de huidige situatie. De linksback speelde de afgelopen week interlands met Argentinië en is nu terug in Nederland. “Hier zijn we dan, terug in de kou”, laat de Argentijn weten. Afgelopen zomer had Tagliafico al gehoopt op een transfer, maar ook toen bleef een overstap uit. Vervolgens verloor de verdediger ook nog zijn basisplaats, dit leidde tot onbegrip bij Tagliafico. “Ik heb vragen gesteld en Erik antwoordde dat het team goed draaide en dat ik er niet meer in zou komen. Dit was erg moeilijk om te horen, ik speelde altijd en dit was mij niet eerder overkomen. Uiteindelijk zette ik de knop om en wil ik het team helpen waar dat kan."

Droomkans ontnomen

Tagliafico laat weten teleurgesteld te zijn in Ajax. “Mijn droomkans is ontnomen ondanks alles wat ik heb geleverd hier de afgelopen vier jaar. Ik heb gespeeld met een schedelbreuk, met een beschermende bril, op zeventig procent. Als ze mij nodig hadden, zei ik nooit nee. Ik heb alles gegeven, ik heb nooit problemen veroorzaakt en ik heb altijd voor de club gekozen."

Feyenoord-doelman vertrekt