Sneijder blijft actief in voetbalwereld en wordt zaakwaarnemer: "Ik wil spelers gaan begeleiden"

Wesley Sneijder gaat aan de slag als zaakwaarnemer. Dat heeft hij zaterdag laten weten aan De Telegraaf. De 35-jarige recordinternational maakte afgelopen week bekend een punt te hebben gezet achter zijn spelersloopbaan, maar Sneijder blijft actief in de voetbalwereld. 

"Ik wil spelers gaan begeleiden, maar met mijn ervaringen als Champions League-winnaar en WK-finalist dan ook in het héle traject", zegt Sneijder aan de krant. "Alles wat ikzelf heb meegemaakt, van aan de top komen en er blijven, van voeding tot gerichte extra training, van WK-finalespanning tot de omgang met de pers, van door betalingsproblemen bij Inter worden weggepest tot het heldenonthaal in Madrid, Milaan en Istanbul, kan ik op die gasten overbrengen."

Bij iedereen geliefd 

Volgens Sneijder was hij in zijn carrière bij iedereen geliefd: supporters, directies, medespelers én de pers. "Het komt me van pas in mijn nieuwe wereld. Met die connecties wil en ga ik iets doen", aldus de voormalig voetballer, die deze maand besloot te stoppen. "Daar kwam ik twee of drie maanden geleden achter toen zich een aantal interessante clubs meldde, maar ik eigenlijk niet naar hun voorstellen wilde luisteren."