Tadić looft Brian Brobbey: "Als hij invalt, doet hij het altijd goed"

Dušan Tadić is erg tevreden over Brian Brobbey. De spits van Ajax scoorde als invaller tegen Willem II (3-1) en Lille OSC (1-2) én stond op het veld bij de late gelijkmaker van de Amsterdammers tegen PSV (1-1). 

Tadić verbaast zich niet meer over de prestaties van de 19-jarige spits: "Ik denk dat Brobbey een heel goede speler is, die een goede indruk maakt. Als hij invalt, doet hij het altijd goed", zo stelt de Serviër in gesprek met Ajax Life. "Met Brobbey erbij proberen we wat directer te spelen, want dat kan met hem. Daardoor kregen we een strafschop en een ander kansje, waar hij ook bij betrokken was". 

Ajax lijkt een goed plan B te hebben. Zo maakte Klaas-Jan Huntelaar als invaller tegen FC Twente (1-3) twee doelpunten, waardoor de Amsterdammers de overwinning in de slotfase naar zich toe trokken. "Ik denk dat de trainer dit goed heeft gedaan", aldus de aanvoerder van Ajax. "Hij heeft er met ons ook echt op getraind. We proberen dit al sinds het begin van het seizoen te oefenen. Alle credits voor de trainer". 

Aflopend contract bij Ajax

Brobbey heeft een aflopend contract bij Ajax. Na lange en moeizame onderhandelingen bracht de club naar buiten dat de aanvaller aan het einde van dit seizoen transfervrij vertrekt. Toch blijft trainer Erik ten Hag gebruik maken van de talentvolle spits. "Ik snap niet waarom hij vertrekt", zei Tadić twee weken geleden in Lille over Brobbey. "Beter dan bij Ajax kan je het als talent niet hebben. Nergens in de hele wereld".