Dé momenten van speelronde twee in de Eredivisie

Speelronde 2 van de Eredivisie kende een aantal memorabele momenten. De imposante overwinning van Ajax in eigen huis op FC Groningen bijvoorbeeld, of de ruime zege van PSV op bezoek bij Go Ahead Eagles. Dit waren dé momenten van speelronde twee in de Eredivisie.

Hattrick Steven Bergwijn

Steven Bergwijn kende een zeer goede start aan het nieuwe Eredivisie-seizoen. De aanvaller, die deze zomer overkwam van Tottenham, wist drie keer te scoren tijdens de 6-1 overwinning op FC Groningen. Bergwijn was met zijn hattrick de derde Ajacied die dit deed tijdens de eerste thuiswedstrijd in de Eredivisie. Bergwijn was goed voor de 1-0, 3-1 en 4-1. Een puike prestatie.

Uitblinker Xavi Simons bij PSV

In de uitwedstrijd van PSV bij Go Ahead Eagles stond Xavi Simons op. Bij een tussenstand van 1-1 was het Simons die er voor zorgde dat PSV nog met een voorsprong richting de kleedkamers ging. In de blessuretijd tekende Simons zelf voor de 1-2 waarna ook nog een assist volgde op de 1-3. Een kwartier voor het einde van de wedstrijd schoot Simons ook nog de 1-4 binnen. PSV won uiteindelijk met 2-5 in Deventer.

Andries Noppert staat Feyenoord in de weg

Maar liefst elf reddingen moest Andries Noppert tegen Feyenoord verrichten. Mede dankzij het uitblinken van Noppert vertrok SC Heerenveen met één punt uit De Kuip. Het lukte Feyenoord maar niet om te scoren, ondanks negentien schoten, waarvan elf op Noppert stuitte.

Evenaring snelste Eredivisie-goal ooit tijdens #SPAAZ

Al na acht (!) seconden kwam Sparta in eigen huis op voorsprong tegen AZ. Vito van Crooij was de Alkmaarse verdediging te slim af en wist zo de score al heel vroeg te openen. Uiteindelijk was de snelle openingstreffer niks waard voor Sparta, dat strijdend 2-3 ten onder ging.

Net binnen