5 redenen waarom Ajax wint van Go Ahead Eagles!

Na een ongelukkige verliespartij in de Champions League op bezoek bij Liverpool en een nederlaag uit bij AZ zal Ajax zich moeten herpakken. Dit zullen de Amsterdammers zaterdagavond om 20:00 uur moeten gaan doen tegen Go Ahead Eagles. Het elftal van Alfred Schreuder zal er alles aan moeten doen om de drie punten in Amsterdam te houden. Dit zijn de vijf redenen waarom Ajax zich herpakt tegen Go Ahead Eagles.

Advertorial. Wat kost gokken jou? Speel bewust, 18+

Historie in het voordeel van Ajax

Ajax kan afgaande op vorig seizoen weinig moet putten uit haar ontmoetingen met Go Ahead Eagles. De club uit Deventer wist vriend en vijand te verbazen door Ajax in Amsterdam op een 0-0 gelijkspel te houden en in eigen huis met 2-1 af te rekenen met de elf van Erik ten Hag. Echter waren de vier edities die zich daarvoor afspeelden geen probleem voor Ajax. Vooral in eigen huis toonden de Amsterdammers zich oppermachtig: 3-0, 4-0, 3-1 en 6-0.

Ajax wint van Go Ahead Eagles (1.083)

Makkelijke tegenstander op papier

Op papier zou een thuisduel in de Johan Cruijff ArenA tegen Go Ahead Eagles geen probleem moeten zijn. De Amsterdammers zijn in vorm in de competitie en verloren slechts één keer. Daartegenover kent tegenstander Go Ahead Eagles een lastiger seizoen. De club uit Deventer won tot dusver nog maar twee duels en staat op de dertiende plek op de ranglijst van de Eredivisie.

Ajax scoort minimaal vier keer tegen Go Ahead Eagles (1.90)

Fitte selectie

Ajax beschikt over een ruime selectie en kan in de aanloop naar het duel met Go Ahead Eagles rekenen op een grote beschikbaarheid van spelers. Enkel Ahmetcan Kaplan en Jorge Sánchez kampen met een blessure. Bij tegenstander Go Ahead Eagles is dit niet het geval. Buiten het feit dat de aanzienlijk kleinere club uit Deventer het met beperkter materiaal moet doen, missen ze ook nog eens vier spelers. Gerrit Nauber, José Fontán, Finn Stokkers en Willum Thór Willumsson zijn allen niet beschikbaar voor het uitduel met Ajax in verband met blessureleed.

Ajax wint zowel eerste als tweede helft tegen Go Ahead (1.35)

Oppermachtig in eigen huis

Van de drie duels die Ajax dit seizoen in eigen huis speelde, werd er drie keer gewonnen. Dat het publiek in eigen huis vermaakt wordt, is bijna een understatement. Ajax versloeg achtereenvolgens FC Groningen (6-1), SC Cambuur (4-0) en SC Heerenveen (5-0). In drie duels wisten de Amsterdammers maar liefst 15 keer het net te vinden en slechts één doelpunt te incasseren.

Remko Pasveer houdt de nul voor Ajax (1.77)

Aanvallers in vorm

Mohammed Kudus is sinds de laatste wedstrijden de grote man bij Ajax. De aanvaller was in de laatste vijf wedstrijden van Ajax iedere keer minimaal één keer trefzeker. Na het afketsen van zijn transfer naar Everton lijkt Kudus gebrand om zich te laten zien in Amsterdam. Naast Kudus verscheen Steven Bergwijn ook al diverse keren op het scoreformulier. Met zes doelpunten in zeven Eredivisiewedstrijden staat de aanvaller op de eerste plek in het topscorersklassement van de Amsterdammers.

Mohammed Kudus scoort minimaal één keer voor Ajax (1.75)

Net binnen