Haller haalt uit: "Ze houden ervan om zich met iemand anders zijn leven te bemoeien"

Sébastien Haller maakte twee doelpunten tegen PEC Zwolle en heeft daarmee de Amsterdammers naar de overwinning geleid. Van uitbundige vreugde was geen sprake bij de Franse spits, maar hij bijt wel van zich af in de persconferentie na de wedstrijd. 

De 27-jarige spits heeft vier keer gescoord in vier wedstrijden dit seizoen. Nooit is de aanvaller te betrappen op uitbundig juichen. "Soms lach je wel, soms niet. Het ligt er gewoon aan wat voor moment het is. Ik ben blij, ik heb geen reden om ergens over te klagen", zei hij na afloop op de persconferentie.

"Ik weet hoe mensen zijn", vervolgt Haller. "Ze houden ervan om zich met iemand anders zijn leven te bemoeien. Dan denken ze te weten dat ik niet gelukkig ben, maar ze weten dat helemaal niet. Je kunt het me gewoon vragen. Ik wil niet altijd mijn emoties laten zien en soms kan ik het ook niet. Ik doe het niet expres, het is meer een reflex. Dan houd ik me liever rustig".

Vastberaden

Haller is blij met zijn statistieken en wil er alles aan doen om deze lijn door te zetten. Hij voelt zich goed, maar hij weet niet of hij momenteel op zijn best is bij Ajax. "Als je naar de statistieken kijkt, zou je zeggen van wel. Het verschil zit hem nu vooral in het maken van belangrijke doelpunten. Ik ben fit en ik heb vertrouwen. Ik wil dit vasthouden. We gaan zien of dat me in de Champions League of tijdens andere belangrijke wedstrijden ook gaat lukken".

Feyenoord-doelman vertrekt