Van Gaal heeft lof voor beslissing van Bijlow: 'Vond ik erg knap'

Louis van Gaal heeft een compliment uitgedeeld aan Justin Bijlow. De doelman van Feyenoord melde zich daags voor de cruciale wedstrijd tegen Noorwegen af, waardoor de bondscoach met een nieuw plan moest komen. Volgens Van Gaal was de beslissing van Bijlow een loftuiting waard.

Tegenover Voetbal International spreekt de bondscoach zich uit over de beslissing van Bijlow. "Voor het duel met Montenegro had hij al wat last, maar hij besloot toch te spelen", onthuld Van Gaal. "Nu had-ie meer last en de medici gaan dan met elkaar praten. Ok wil een dag van tevoren weten of iemand fit is of niet, dus moest Bijlow een dag eerder beslissen. Ik geloof in een imaginatieproces."

Een dag voor de WK-kwalificatiewedstrijd deed Bijlow tóch afgericht voor Oranje. Daar heeft Van Gaal zelf veel respect voor. "Als ik een vervanger moet aanwijzen, dan niet op het laatste moment. Bijlow nam toen zelf de beslissing om niet te spelen" aldus de bondscoach. "Dat vind ik een groot compliment waard. Dat doet een jongen van 23 jaar niet zo snel. Dat vond ik knap."

Blessure Bijlow

De ernst van de blessure van Bijlow viel gelukkig mee. De doelman zou te maken hebben met een verrekte spier, waardoor hij niet helemaal fit was. Onder Van Gaal groeide Bijlow uit tot de nummer één onder de lat van Oranje. Zijn teller staat nu op zes interlands voor Nederland.