Vijf spelers uit de Keuken Kampioen Divisie die klaar lijken voor een stap hogerop

Van Dries Mertens tot Denzel Dumfries en van Andre Onana tot Kevin Strootman, allemaal begonnen ze hun carrière in de Eerste Divisie. Het tweede niveau van Nederland blijkt een kweekvijver te zijn voor jonge talenten, die uitgroeien tot grote namen in het voetbal. Ook nu lopen er spelers rond in de Keuken Kampioen Divisie die potentie hebben. We noemen vijf spelers die klaar lijken voor de Eredivisie.

1) Damon Mirani

Bij FC Volendam loopt dit seizoen veel talent rond. Niet zo gek, want de club is ambitieus en wil graag een stapje hogerop. Centraal in de verdediging staat de 25-jarige Damon Mirani. Vorig seizoen kwam hij over van Almere City, waar hij in vijf seizoenen tot 180 wedstrijden kwam. Mirani heeft niet alleen verdedigende kwaliteiten, bij corners is de Monnickendammer vaak voorin te vinden om de bal in het doel te koppen. Zo scoorde hij ooit in de play-offs een hattrick voor Almere tegen MVV. Ooit leek Mirani op weg om een groot talent te worden in het Nederlands voetbal. Hij speelde in de jeugd voor Volendam en Ajax. In 2013 werd hij nog verkozen tot Talent van het Jaar van de Toekomst.

Bekijk hieronder de hattrick van Damon Mirani tegen MVV

2) Thijs Dallinga

Excelsior is de Keuken Kampioen Divisie goed begonnen en doet vooralsnog bovenin mee. Met aanvaller Thijs Dallinga voorop loopt het prima bij de Rotterdammers. Dallinga is de huidige topscorer in de KKD. Eerder speelde de Groninger een handjevol wedstrijden voor FC Emmen en FC Groningen. Dit seizoen scoorde hij er vier in de uitwedstrijd tegen FC Den Bosch. Of hij rijp is voor de Eredivisie? Misschien na een goed seizoen in de Keuken Kampioen Divisie wel. Dallinga is geboren in 2000 en heeft dus nog een heel voetballeven voor zich.

De vier goals van Thijs Dallinga tegen FC Den Bosch

3) Nick Venema

In feite speelt de 22-jarige Nick Venema al bij een Eredivisieclub, maar bij FC Utrecht komt de aanvaller amper tot niet aan spelen toe. Daarom maakt hij zijn minuten in de Keuken Kampioen Divisie bij Jong FC Utrecht. Na twee seizoenen bij respectievelijk Almere City en NAC Breda, speelt Venema weer in het beloftenelftal. Het lijkt een kwestie van tijd voordat hij de kans krijgt om een plek te veroveren in het eerste elftal. Tot die tijd kan hij Jong Utrecht helpen met stunten, de beloften uit de Domstad doen dit seizoen vooralsnog bovenin mee in de KKD.

In 2019 maakte FC Utrecht een mini docu over Nick Venema

4) Jizz Hornkamp

Jizz Hornkamp, de 23-jarige aanvaller van Den Bosch, scoorde het afgelopen seizoen in 34 wedstrijden twintig keer. Daarmee scoorden alleen Elías Már Ómarsson (22 goals) van Excelsior en Robert Mühren (38 goals) van toen nog Cambuur meer goals dan Hornkamp. Hornkamp scoorde vorig seizoen tegen Excelsior liefst vier keer, waarmee hij een punt redde voor de Bosschenaren. De speler van FC Den Bosch is voor veel Nederlandse clubs onbetaalbaar en dus lijkt een stap naar het buitenland logischer. Er zou onder meer interesse zijn vanuit Italië, Duitsland,  Polen en Frankrijk. Gelukkig voor de fans van Den Bosch zit Jizz Hornkamp nog altijd in de hoofdstad van Noord-Brabant.

De vier doelpunten van Jizz Hornkamp tegen Excelsior

5) Elmo Lieftink

Bij De Graafschap staat de 27-jarige Elmo Lieftink op het middenveld. De in Deventer geboren voetballer speelt sinds vorig jaar voor De Graafschap en kwam zelfs al een aantal keer in de Eredivisie uit. Lieftink speelde eerder drie seizoenen voor Willem II, waar hij geregeld speelminuten kreeg. Via Go Ahead Eagles ging hij dus naar De Graafschap. In Doetinchem staat Lieftink bekend om de mooie goals die hij maakt. Ook kan men op de Vijverberg smullen van de prachtige passes die Lieftink soms geeft. Een speler die ze in de Eredivisie zeker wel in de gaten mogen houden.

Een van de mooie goals van Elmo Lieftink