Nederland op Rapport; Opnieuw overwinning in absolute slotfase

Het Nederlands elftal heeft de interlandperiode positief afgesloten. Dinsdagavond werd er in De Kuip met 3-2 gewonnen van Wales. Na een flitsende start en twee snelle goals leek er een flinke score neergezet te kunnen gaan worden, maar Wales gaf zich niet gewonnen. Vlak voor tijd scoorde ingaller Gareth Bale de gelijkmaker, maar Memphis scoorde direct daarna de winnende treffer.

De Nederlandse doelpunten kwamen van de voeten van Noa Lang en Cody Gakpo. In beide gevallen waren de goals tekenend voor hun spel. Vooral de als 'nummer tien' opgestelde Gakpo voelde zich dinsdag thuis in De Kuip. De PSV'er was aan de bal sterk en wist zijn ploeggenoten soms leep te bedienen. Dit deed zijn collega-aanvaller Lang ook genoeg, veelal sierlijk met de buitenkant van de voet.

Bij de 2-1 ging Jordan Teze nadrukkelijk in de fout. In de opbouw dacht de centrumverdediger meer tijd te hebben dan hij daadwerkelijk had en werd de bal hem ontnomen. Hoewel hij in het verdere verloop van de wedstrijd een aantal aardige opbouwende acties had, kon hij zijn fout niet duidelijk herstellen en werd hij in de rust gewisseld. Ook Hans Hateboer kwam na de thee niet meer terug. In zijn geval zal een evenzeer matig optreden hier ook zomaar eens de reden voor geweest kunnen zijn.